NavMenu

Dubai gradi aerodromski terminal vrijedan 34,8 mlrd USD

Izvor: Beta/AFP Ponedjeljak, 29.04.2024. 08:14
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Vlasti Dubaija najavile su izgradnju novog putničkog terminala na aerodromu Al Maktum, za koji se očekuje da će postati "najveći aerodrom na svijetu", a vrijednost izgradnje biće 34,8 mlrd USD.

- Odobrili smo planove za novi putnički terminal na međunarodnom aerodromu Al Maktum i početak realizacije projekta vrijednog oko 34,85 mlrd USD - napisao je na platformi Iks (X) lider Dubaija i premijer Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) šeik Muhamed bin Rašed Al Maktum.

Prema njegovim riječima, kad bude izgrađen terminal, aerodrom će biti "najveći na svijetu" sa kapacitetom od 260 miliona putnika godišnje.

Zvaničnik je rekao da će taj novi aerodrom biti pet puta veći od međunarodnog aerodroma u Dubaiju, jednog od najprometnijih u svijetu.


Prva faza projekta biće završena u roku od 10 godina i tada će novi aerodrom "prihvatati 150 miliona putnika godišnje".

Smješten na periferiji Dubaija, aerodrom Al Maktum od 2010. godine prima mali dio vazdušnog saobraćaja bogatog zalivskog emirata.

Taj aerodrom bi trebalo da preuzme putnike sa međunarodnog aerodroma Dubai, čiji je maksimalni kapacitet 120 miliona putnika, a čija lokacija u centru grada sprečava njegovo širenje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.05.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Žabljaku potreban elitni turizam i hoteli sa pet zvjezdica

Odbor udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore Crne Gore održao je sjednicu na Žabljaku posvećenu turističkim potencijalima ove opštine i Nacionalnog parka Durmitor, te realizaciji planiranih aktivnosti na pripremi predstojeće ljetnje sezone. Sjednicu, organizovanu u restoranu Crno jezero, vodio je predsjednik Odbora Ranko Jovović, a u radu su, pored članova, učestvovali predsjednik Opštine Žabljak Radoš Žugić,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.