NavMenu

Za sufinansiranje projekata promocije nauke 50.000 EUR

Izvor: eKapija Petak, 17.05.2024. 12:18
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija)
Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija objavilo je konkurs za sufinansiranje projekata nauke u okviru Festivala "Dani nauke i inovacija 2024". Budžet iznosi 50.000 EUR.

Cilj Konkursa je da se podrže aktivnosti kojima se podstiče, promoviše i popularizuje naučnoistraživačka djelatnost među različitim ciljnim javnostima u Crnoj Gori.

- Ministarstvo će podržati projektne aktivnosti koje se odnose na promociju nauke i istraživanja u okviru Festivala "Dani nauke i inovacija 2024", kroz organizaciju interaktivnih radionica, izložbi, panel diskusija, interesantnih predavanja i brojnih drugih sadržaja za predškolski, osnovnoškolski i srednjoškolski uzrast, studente i širu javnost - pojašnjeno je.

Projektne aktivnosti mogu biti iz svih naučnih disciplina, a treba da se odnose na približavanje aktuelnih naučnih pitanja i metoda mladima i široj javnosti, naučne aktivnosti u koje su uključene ciljne grupe, naučnu etiku, podsticanje istraživačkog pristupa u obrazovnom procesu, unapređenje naučnog novinarstva, promovisanje istraživanja crnogorskih naučnika iz države i iz dijaspore, umrežavanje sa regionalnim i međunarodnim inicijativama u oblasti promocije nauke u društvu, te podršku mladim talentima.

Na konkurs se mogu prijaviti ustanove koje imaju licencu za obavljanje naučnoistraživačke djelatnosti, izdatu od strane Ministarstva, druga pravna lica koja se, u skladu sa svojim statutom, bave naučnoistraživačkom i/ili edukativnom djelatnošću, kao i ustanove iz javnog sektora.

Ustanova može ostvariti pravo na (su)finansiranje samo jednog projektnog predloga za Festival "Dani nauke i inovacija 2024", u iznosu do 3.000 EUR, a ovim sredstvima se mogu finansirati sljedeći prihvatljivi troškovi:
  • naknada za rad lica iz inostranstva angažovanih na projektu u svojstvu predavača/govornika (do 20% od ukupne vrijednosti projekta);
  • materijalni troškovi (potrošni materijal – hemikalije, promo materijal, ketering – organizacija i posluživanje hrane i pića isključivo za potrebe organizacije događaja promocije nauke i istraživanja, a ne za potrebe projektnog tima i sl.), uključujući putne troškove (troškovi avio prevoza i smještaja za govornika/prezentera iz inostranstva i lokalni prevoz na teritoriji Crne Gore maksimalno do 200 EUR uz priloženi dokaz).
Ukoliko su projektne aktivnosti promocije nauke i istraživanja podržane kroz druge programe Ministarstva ili su u potpunosti finansirane iz drugih izvora, prijava se neće razmatrati.

Dodjela sredstava će se vršiti u skladu sa rang listom i raspoloživim sredstvima, i to na način da će Ministarstvo uplatiti ustanovi/organizaciji nosiocu projekta odobrena sredstva nakon potpisivanja ugovora o sufinansiranju projekta promocije nauke.

Konkurs je otvoren do 20. juna do 14 časova.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

12.06.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Pljevlja će dobiti moderan bolnički kompleks na preko 26.000 kvadrata - Raspisan tender za projektovanje i gradnju vrijedan blizu 40 mil EUR

Pljevlja bi u naredne tri godine mogla da dobiju moderan bolnički objekat koji će se prostirati na preko od 26.000 m2. Naime, Uprava za kapitalne projekte raspisala je tender za projektovanje i izgradnju novog objekta Opšte bolnice u ovom gradu. Vrijednost radova je 32 mil EUR bez, odnosno 38,72 miliona sa PDV-om. U glavnom objektu biće smješteno 16 funkcionalnih cjelina i 140 bolničkih kreveta u cilju postizanja maksimalne funkcionalnosti

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.