NavMenu

U avgustu tender za idejni projekat autoputa Bar-Sukobin, radovi naredne godine

Izvor: eKapija Petak, 10.05.2024. 08:30
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / sumanamul15)Ilustracija
Idejno rješenje za auto-put Bar-Sukobin već postoji, u avgustu će biti raspisan tender za idejni projekat, dok se sama realizacija može očekivati naredne godine.

To je najavio premijer Milojko Spajić, navodeći da su razgovori sa Albanijom su u toku, a cilj je da se što prije krene u relaizaciju ovog projekta.

- Trasu, dakle, već imamo, u avgustu planiramo i raspisivanje tendera za idejni projekat auto-puta od Bara do Sukobina, a očekujem da već naredne godine možemo krenuti u samu realizaciju - istakao je Spajić.

Poslanik Albanske alternative Artan Čobi pitao je Spajića kada se može očekivati početak rekonstrukcije regionalnog puta Ostros-Vladimir, na šta je premijer rekao da je to veoma važna saobraćajnica, ali da je, za građane ovog kraja, auto-put od izuzetnog značaja.

Kada je riječ o ovom regionalnom putu, Spajić je kazao da bi i tu radovi trebalo da krenu naredne godine.

- Prema informacijama kojima raspolažem, projektna dokumentacija za rekonstrukciju regionalnog puta Ostros - Vladimir je u toku, tačnije cca 80% tehničke dokumentacije obrađeno i završeno. Nakon završetka tehničke dokumentacije i revizije, očekuje se i tender za izbor izvođača radova - kazao je Spajić.

Glavnim projektom je predviđena rekonstrukcija puta u dužini od cca 17 km, poboljšanje horizontalnih i vertikalnih elemenata puta, te proširenje istog sa trenutnih cca 5m na ukupnu širinu 6m, odnosno dvije saobraćajne trake po 3m, kao i sanacija klizišta i postojećeg mosta.

- Nakon završetka projektne dokumentacije i pozitivne revizije, steći će se uslovi da Uprava za saobraćaj planira obezbjeđivanje finansijskih sredstava i da ovaj projekat planira planom javnih nabavki za narednu godinu, odnosno raspiše otvoreni postupak javne nabavke za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na ovoj saobraćajnici - kazao je Spajić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.06.2024.  |  Finansije

Spajić: Prosječna plata biće 1.000 EUR

Prosječna plata u Crnoj Gori biće hiljadu EUR, saopštio je predsjednik Vlade i lider Pokreta Evropa sad, Milojko Spajić. On je, na konstitutivnoj sjednici podgoričkog PES-a, kazao da mu je svaki euro u državi veliki, prenosi portal RTCG. - Ne dam ga. Budžetska inspekcija biće strah i trepet u državi. Mnoge će ekipe da zaglave zbog nje, ali i zbog poreske inspekcije koje pravimo. Došlo je vrijeme od nule da pravimo neke stvari i to

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.