NavMenu

Šire se smještajni kapaciteti na Žabljaku - Gradiće se hotelski kompleks Emerald Mountain Residence (FOTO)

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 20.05.2024. 09:49
Komentari
Podeli
(Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/Elaborat/A12 project/Printscreen)
Kompanija VHM Development planira izgradnju hotelskog kompleksa Emerald Mountain Residence na Žabljaku. Budući kompleks funkcionisaće po kondo modelu poslovanja, imaće 4 zvjezdice i sastojaće se od dva objekta - hotela i depandansa.

To se može vidjeti u dokumentaciji koja je objavljena na sajtu Agencije za zaštitu životne sredine, pošto je investitor podnio zahtjev za davanje saglasnosti na Elaborat procjene uticaja na životnu sredinu. U dokumentu piše i da su za objekte izdati urbanističko-tehnički uslovi, dok je Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine objavilo rješenje da je glavni državni arhitekta da saglasnost na idejno rješenje objekata, za čiju izradu je bio zadužen studio A12 project.

izgradnja kompleksa planirana je u zauhvatu DUP-a Žabljak, na urbanističkim parcelama UP 230b i 230c, a koje se sastoje od više katastartskih parcela. Vlasnik zemljišta je investitor.

(Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/Elaborat/A12 project/Printscreen)
Kako je navedeno, polazeći od izvornih vrijednosti graditeljske baštine sredine, formiran je objekat koji interpretira tradicionalne elemente savremenim oblikovnim izrazom. Predmetni objekat hotela sa planiranim objektom depandansa na susjednoj parceli na nivou forme predstavlja jedinstven objekat koji inspiraciju crpi iz vernakularne arhitekture ovog predjela, Durmitorske kuće.

Površina parcele na kojoj će biti izgrađen hotel iznosi 1.803 m2. Planiran je objekat ukupne površine 3.227,53 m2, imaće dvije podzemne etaže, prizemlje, dva sprata i potkrovlje. Uz ovaj objekat predviđeno je i 18 parking mjesra, dok je ostalo parkiranje predviđeno u javnoj garaži.

Hotel će u prizemlju imati restoran sa restoranskom kuhinjom i pratećim sanitarnim čvorištem. Imaće 228 sjedećih mjesta unutar objekta, kao i ozelenjenu restoransku terasu.

Na spratovima i potkrovlju se nalaze smještajne jedinice za goste hotela.

(Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/Elaborat/A12 project/Printscreen)
Projektom je predviđeno da hotel ima 35 soba i 9 jednosobnih apartmana. Minimalna kvadratura svih soba biće od 22m2, a apartmana od 45 m2 , što odgovara standardu kategorije hotela 4*.

Na prvom spratu hotela se nalazi 13 soba i 3 jednosobna apartmana. Na drugom spratu biće 13 soba i dva jednosobna apartmana, dok je u potkrovlju predviđeno 9 soba, te dva jednosobna apartmana.

U podrumskim etažama su smještene tehničke i srevisne prostorije koje opslužuju hotel i parking prostori za garažiranje vozila. Svi prostori u objektu su prilagođeni kretanju lica smanjene pokretljivosti.

Depandans će se graditi na parceli od 1.432 m2 i takođe će imati dvije podzemne etaže, prizemlje, dva sprata i potkrovljek. Predviđena bruto građevinska površina je 2.548 m2 i imaće 14 parking mjesta.

U prizemlju depandansa hotela se nalazi Spa centar, sa unutrašnjim i spoljašnjim bazenom i odgovarajućim pratećim sadržajima - svlačionice, dvije saune, parno kupatilo, đakuzi i drugi sadržaji u funkciji spa zone.

(Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/Elaborat/A12 project/Printscreen)
Na spratovima i potkrovlju se nalaze smještajne jedinice za goste hotela. Imaće 31 sobu, 4 studio apartmana i 4 jednosobna apartmana. Sve sobe posjeduju minimalnu kvadraturu od 22 m2, studio aparmtani od 35m2, a apartmani od minimum 45 m2, što odgovara standardu kategorije hotela 4*.

Na prvom spratu objekta nalazi se 10 soba, jedan studio apartman i dva jednosobna apartmana. Na drugom spratu biće 10 soba, jedan studio apartman, te dva jednosobna apartmana. U potkrovlju se nalazi 11 soba i dva studio apartmana.

U podrumskim etažama su smještene tehničke i servisne prostorije koje opslužuju hotel i depadans hotela i parking prostori za garažiranje vozila.Svi prostori u objektu su prilagođeni kretanju lica smanjene pokretljivosti.

Ulaz u objekat se nalazi između dvije parcele, odnosno u zoni dilatacije između pojedinačnih objekata. Ulazni hol se sastoji od recepcije i prostora za boravak korisnika hotela. Sa ulaza se sagledava centralno stepenište koje je dio enterijera ulaznog hola. U objektu se nalaze dva lifta, od kojih je jedan namijenjen gostima hotela i jedan u službi servisa u hotelu. Uz liftovska jezgra se nalazi instalacioni šaht namijenjen evakuaciji otpadnog vazduha iz kuhinje i garažnog prostora iznad krova objekta.

Za izradu elaborata bio je zadužen Green Environment Services.

Fotogalerija
Emerald Mountain Residence na Žabljaku
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

12.06.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Pljevlja će dobiti moderan bolnički kompleks na preko 26.000 kvadrata - Raspisan tender za projektovanje i gradnju vrijedan blizu 40 mil EUR

Pljevlja bi u naredne tri godine mogla da dobiju moderan bolnički objekat koji će se prostirati na preko od 26.000 m2. Naime, Uprava za kapitalne projekte raspisala je tender za projektovanje i izgradnju novog objekta Opšte bolnice u ovom gradu. Vrijednost radova je 32 mil EUR bez, odnosno 38,72 miliona sa PDV-om. U glavnom objektu biće smješteno 16 funkcionalnih cjelina i 140 bolničkih kreveta u cilju postizanja maksimalne funkcionalnosti

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.