NavMenu

Raspisan konkurs za podršku inovativnim programima, budžet 50.000 EUR

Izvor: eKapija Srijeda, 15.05.2024. 15:05
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija)
Ministarstvo prosvjete, nauka i inovacija raspisalo je konkurs za podršku inovativnim programima u okviru festivala "Dani nauke i inovacija 2024", za šta su opredijeljena sredstva u iznosu od 50.000 EUR.

Kako je navedeno u pozivu, predmet konkursa je sufinansiranje inovativnih programa koji obuhvataju organizaciju aktivnosti koje će biti realizovane u okviru Festivala "Dani nauke i inovacije 2024".

- Cilj Konkursa je da se podrže aktivnosti kojima se podstiče, promoviše i popularizuje inovaciona djelatnost među različitim ciljnim javnostima u Crnoj Gori. Putem ovog konkursa nastoji se uticati na percepciju inovacija kao šanse za kreiranje ili unapređenje poslovanja, doprinos prepoznavanju kvalitetnih inovativnih ideja, njihovoj afirmaciji i približavanju realizaciji, razvijanje vještina mladih ljudi, potrebnih u procesu inovacija, širenje inovacione kulture u najmlađim uzrastima, afirmaciju kreativnosti i inovativnosti u obrazovanju i sticanju poslovnog iskustva, te povezivanje timova radi upotpunjavanja vještina i znanja potrebnih u procesu inovacija i slično - stoji u pozivu.

Kada je riječ o prioritetnim oblastima, naznačeno je da su to sve tematske oblasti - primjenjuje se bottom-up pristup, odnosno odozdo prema gore, što znači da podnosioci prijava određuju tematsku oblast programa samostalno ili u saradnji sa partnerima u konzorcijumu.

Takođe, prioritetne oblasti konkursa obuhvataju i prioritete usklađene sa Strategijom pametne specijalizacije od 2019 do 2024, kako slijedi:
  • Održiva poljoprivreda i lanac vrijednosti hrane;
  • Energija i održiva životna sredina;
  • Održivi i zdravstveni turizam; i
  • Informaciono-komunikacione tehnologije, kao horizontalni sektor.

Opravdani troškovi inovativnih programa kroz ovaj Konkurs su naknada za rad lica angažovanih na inovativnom programu u svojstvu predavača/govornika iz inostranstva (do 20% od ukupne vrijednosti projekta), materijalni troškovi (uključujući putne troškove) i administrativni i režijski troškovi.

- Ustanova/organizacija može ostvariti pravo na podršku utvrđenu ovim konkursom po osnovu samo jedne prijave, u iznosu do 3.000 EUR. Dodjela sredstava će se vršiti u skladu sa rang listom i raspoloživim sredstvima, i to na način da će Ministarstvo uplatiti ustanovi/organizaciji nosiocu programa odobrena sredstva nakon potpisivanja ugovora o sufinansiranju inovativnog programa. Ukoliko su aktivnosti inovativnog programa podržane kroz druge programe Ministarstva ili su u potpunosti finansirane iz drugih izvora, Ministarstvo neće razmatrati prijavu - pojašnjeno je.

Na Konkurs se može prijaviti ustanova ili organizacija sa sjedištem u Crnoj Gori.

Programi mogu biti samostalni, u vidu pojedinačnih projekata, ili mogu biti dio događaja, aktivnosti i sadržaja kojima se podstiče, promoviše i popularizuje inovaciona djelatnost, organizovanim u sklopu ili pridruženim festivalu.
Za organizaciju učešća publike, odnosno ciljnih grupa u sklopu predviđenih aktivnosti/događaja, zadužen je nosilac programa, uz moguću podršku Ministarstva.

Konkurs je otvoren do 20. juna 2024. godine, do 14 sati.

Inovativne programe je potrebno realizovati u toku trajanja Festivala "Dani nauke i inovacija 2024", koji će biti održan u poslednjoj sedmici septembra 2024. godine.

Detalji odstupni OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

12.06.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Pljevlja će dobiti moderan bolnički kompleks na preko 26.000 kvadrata - Raspisan tender za projektovanje i gradnju vrijedan blizu 40 mil EUR

Pljevlja bi u naredne tri godine mogla da dobiju moderan bolnički objekat koji će se prostirati na preko od 26.000 m2. Naime, Uprava za kapitalne projekte raspisala je tender za projektovanje i izgradnju novog objekta Opšte bolnice u ovom gradu. Vrijednost radova je 32 mil EUR bez, odnosno 38,72 miliona sa PDV-om. U glavnom objektu biće smješteno 16 funkcionalnih cjelina i 140 bolničkih kreveta u cilju postizanja maksimalne funkcionalnosti

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.