NavMenu

Dodjela pordške za nabavku poljoprivredne mehanizacije i opreme

Izvor: eKapija Utorak, 14.05.2024. 15:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: boyan1971/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je javni poziv za dodjelu podrške za nabavku mehanizacije, priključaka i opreme u funkciji primarne proizvodnje za 2024. godinu.

Korisnici podrške mogu biti poljoprivredna gazdinstva, koja moraju biti upisana u Registru poljoprivrednih gazdinstava kod Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede do 31. 12. 2023.godine.

Prihvatljive investicije su (svi sektori):
  • nabavka jednoosovinskih pogonskih mašina: motokultivatori i motokosačice, maksimalne snage motora do 12 kW;
  • nabavka priključne mehanizacije za motokultivatore;
  • nabavka priključne mehanizacije za dvoosovinske traktore;
  • nabavka benzinskih i dizel agregata;
Kada je riječ o sektorima voćarstva, vinogradarstva i maslinarstva, prihvatljive investicije su nabavka opreme - voćarska platforma, akumulatorske makaze, leđni orošivači, tresači, bušači rupa, trimeri.

Podnosilac zahtjeva koji se bavi stočarskom proizvodnjom obavezan je da ima 3 uslovna grla (potvrda od nadležnog organa).

Minimalna vrijednost investicije iznosi 500 EUR, a maksimalna 6.000 EUR, dok visina podrške iznosi 50% od vrijednosti prihvatljive investicije.

Ukoliko ukupna visina podrške, na osnovu zahtjeva za dodjelu podrške, pređe budžetom planirani godišnji iznos Ministarstvo može proporcionalno smanjiti iznos sredstava podrške u odnosu na svaki pojedinačni zahtjev za dodjelu podrške.

Podrška se isplaćuje nakon realizacije investicije te nakon administrativne i terenske kontrole.

Detalji poziva dostupni su OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

12.06.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Pljevlja će dobiti moderan bolnički kompleks na preko 26.000 kvadrata - Raspisan tender za projektovanje i gradnju vrijedan blizu 40 mil EUR

Pljevlja bi u naredne tri godine mogla da dobiju moderan bolnički objekat koji će se prostirati na preko od 26.000 m2. Naime, Uprava za kapitalne projekte raspisala je tender za projektovanje i izgradnju novog objekta Opšte bolnice u ovom gradu. Vrijednost radova je 32 mil EUR bez, odnosno 38,72 miliona sa PDV-om. U glavnom objektu biće smješteno 16 funkcionalnih cjelina i 140 bolničkih kreveta u cilju postizanja maksimalne funkcionalnosti

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.