NavMenu

CBCG raspisala konkurs za dodjelu stipendija - Po 550 EUR mjesečno za najviše 10 studenata

Izvor: eKapija Petak, 10.05.2024. 11:55
Komentari
Podeli
(Foto: Centralna banka Crne Gore)
Centralna banka Crne Gore raspisala je konkurs za dodjelu stipendija za studijsku godinu 2024/2025. najboljim studentima završnih godina osnovnih i master studija na univerzitetima u Crnoj Gori.

Konkurs se sprovodi pod nazivom "PriZnanje za znanje – šansa za najbolje", a namijenjen je najboljim studentima fakulteta iz oblasti ekonomije, prava, računarstva, matematike i informacionih tehnologija.

Kako je saopšteno, visina stipendije od 550 EUR mjesečno u neto iznosu, biće dodijeljena za najviše deset studenata koji u procesu selekcije zadovolje predviđene kriterijume među kojima su prosjek ocjena tokom studiranja, položeni svi ispiti iz prethodnih studijskih godina, pohađanje studijskog programa koji odgovara poslovnim potrebama i prioritetima Centralne banke Crne Gore, kao i da kandidati za stipendije nemaju srodnika među zaposlenima u CBCG.

U skladu sa mogućnostima i potrebama CBCG, stipendisti iz programa "PriZnanje za znanje - šansa za najbolje", imaće mogućnost za obavljanje studentske stručne prakse i/ili pripravničkog staža u CBCG, kako je navedeno u propozicijama konkursa.

- Pokretanjem programa stipendiranja "PriZnanje za znanje - šansa za najbolje", u skladu sa svojim poslovnim ciljevima i vizijom, CBCG želi da pruži podršku mladim, talentovanim, posvećenim ljudima i da ih motiviše da svoju karijeru započnu u jednoj od najprestižnijih institucija u Crnoj Gori. Na ovaj način CBCG nastavlja svoju društveno-odgovornu misiju i naglašava značaj ulaganja u stručni kadar na kome počiva razvoj ne samo naše institucije, već i cijelog društva - navodi se u saopštenju.

Tekst konkursa sa prijavnim formularom dostupan je na sajtu CBCG

- Centralna banka ohrabruje sve kandidate koji zadovoljavaju uslove da se prijave za stipendiju "PriZnanje za znanje – šansa za najbolje" - poručuju iz vrhovne monetarne institucije

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.05.2024.  |  Građevina

Traži se projektant idejnog rješenja brze saobraćajnice za dionicu od Danilovgrada do Nikšića

Preduzeće Monteput raspisalo je tender za izradu idejnog rješenja brze saobraćajnice Danilovgrad - Nikšić, dužine oko 31 km. Kako je navedeno u pozivu, osnovni cilj je razvijanje tehničke dokumentacije s fokusom na istraživanje i definisanje optimalnog koridora trase brze saobraćajnice Danilovgrad – Nikšić. - Izradom idejnog rješenja želi se precizirati optimalna trasa, čime se stvara osnova za dalje faze projektne dokumentacije

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.