NavMenu

U Aleksandrovcu predviđen Agro-biznis park - U toku priprema planske dokumentacije za proširenje poslovne zone

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 02.08.2021. 07:36
Komentari
Podeli

Poslovna zona Aleksandrovac (Foto: Srđan Vujmilović/Opština Laktaši)Poslovna zona Aleksandrovac
U narednom periodu planirano je proširenje poslovne zone Aleksandrovac, kao jedne od najatraktivnijih lokacija za ulaganje u Laktašima.

Кrajem 2014. godine urađena je studija izvodljivosti za proširenje poslovne zone sa konceptom razvoja Agro-biznis parka Aleksandrovac, uz pristupnu saobraćajnicu za autoput Banjaluka-Doboj.

- Odlukom Vlade Republike Srpske u vlasništvo opštine Laktaši preneseno je 33,8 ha zemljišta koje je stavljeno na raspolaganje privredi. U toku je priprema planske dokumentacije za taj projekat – navode u Opštini Laktaši.

Opština Laktaši je osnovala Poslovnu zonu Aleksandrovac 2014. godine kao zonu za podsticanje preduzetništva privlačenjem stranih i domaćih investicija u lokalnu zajednicu, u cilju povećanja broja malih i srednjih preduzeća i zaposlenosti, poručuju u Opštinskoj upravi.

Poslovna zona Aleksandrovac udaljena je od administrativnog centra opštine svega 7 kilometara. Nalazi se pored magistralnog puta Banjaluka–Gradiška, ima direktan izlaz na autoput Banjaluka–Gradiška i u neposrednoj je blizini Međunarodnog aerodroma Banjaluka u Mahovljanima.

Osnovna namjena poslovne zone je proizvodna, a moguće je razviti poslovne, trgovačke i uslužne djelatnosti.

- Površina namijenjena investitorima iznosi 28,9 ha, a slobodno je još nekoliko građevinskih parcela, površine od 5.000 do 12.000 m2. Zona je potpuno opremljena komunalnom infrastrukturom - navode u Opštini Laktaši.

U budućem periodu planirano je proširenje poslovne zone Aleksandrovac na dodatnih 250.000 m2.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.05.2024.  |  Građevina

Traži se projektant idejnog rješenja brze saobraćajnice za dionicu od Danilovgrada do Nikšića

Preduzeće Monteput raspisalo je tender za izradu idejnog rješenja brze saobraćajnice Danilovgrad - Nikšić, dužine oko 31 km. Kako je navedeno u pozivu, osnovni cilj je razvijanje tehničke dokumentacije s fokusom na istraživanje i definisanje optimalnog koridora trase brze saobraćajnice Danilovgrad – Nikšić. - Izradom idejnog rješenja želi se precizirati optimalna trasa, čime se stvara osnova za dalje faze projektne dokumentacije

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.