NavMenu

Program Erasmus plus - Od ukupno 18 projekata sa Zapadnog Balkana Crnj Gori pripalo osam

Izvor: RTCG Srijeda, 09.09.2020. 13:27
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Robert Kneschke/shutterstock.com)Ilustracija
Veliki je uspjeh da mala Crna Gora od 18 projekata u okviru Erasmus +, koliko ih je bilo na Zapadnom Balkanu, dobije osam, saopštila je za TVCG Vanja Drljević, koordinatorka nacionalne Erasmus + kancelarije. Budžet za Erasmus +, najveći program EU u oblasti obrazovanja, će biti, kako navodi Drljević, makar udvostručen pa se nada da će to Crna Gora iskoristiti na najbolji mogući način.

Ona ističe da je Kovid-19 uticao dosta na projekte koji se tiču saradnje sa profesorima iz regiona i svijeta.

- Studijske posjete nijesu bile moguće, pa smo i mi prešli na virtuelnu komunikaciju. Ohrabrujuće je što studenti nijesu izgubili interesovanje da koriste program mobilnosti - navela je ona.

Drljević kaže da CG čestvuje od samog početka Erasmus programa.

- Ove godine možemo da se pohvalimo izuzetnim rezultatima jer smo imali osam projekata, a za čitav region Zapadnog Balkana odobreno je 18 projekata, od ukupno 105 projekata. Tih osam odobrenih projekata je zaista za malu CG važan uspjeh - istakla je ona.

Rezultati su, ne samo brojčano, već i što se tiče budžeta, navodi ona, dodajući da je oko 7 mil EUR opredijeljeno za sve te projekte.

- I same teme su od velikog značaja. To je dosta ulaganja u sistem visokog obrazovanja - kazala je Drljević.

Projekti se, dodaje ona, odnose između ostalog i na univerzitetsku autonomiju, digitalizaciju, na ranjive kategorije stanovništva...

- Mislim da je dobra i ta raznolikost tema. Pravi se analiza od konkursa do konkursa kako bi u svakom projektu bili sve bolji. U tim projektima učestvuju i ostale države - istakla je ona.

Budžet je za ovogodišnji konkurs udvostručen, smatramo da će i rezultati biti dobri, navela je ona.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.05.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Durmitor među 10 najljepših nacionalnih parkova Evrope

Popularni sajt "European Best Destinations", koji piše o najboljim turističkim destinacija u Evropi, izdvojio je 10 najljepših nacionalnih parkova na Starom kontinentu, a među njima se našao i Nacionalni park Durmitor. Nacionalni park Durmitor našao se na šestom mjestu ove liste. Inače je područje na UNESCO-voj listi Svjetskog prirodnog i kulturnog nasljeđa od 1980. godine. Ovaj nacionalni park privlači turiste iz cijelog svijeta sa

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.