NavMenu

Uz radnike Košute, Vlada rješava i zahtjeve ostalih radnika

Izvor: Mina Petak, 10.05.2024. 15:35
Komentari
Podeli
Naida Nišić (Foto: Vlada Crne Gore/Saša Matić)Naida Nišić
Vlada će učiniti sve da pomogne bivšim radnicima cetinjske fabrike obuće, Košuta, ali ne može precizirati rokove i načine rješavanja, jer ima sličnih zahtjeva i od drugih bivših zaposlenih.

Ministarska rada i socijalnog staranja, Naida Nišić, kazala je na konferenciji za novinare da Vlada intenzivno razmatra sva ta pitanja koja su je sačekala iz prošlosti i čije rješavanje zahtijeva isplatu milionskih iznosa.

- To su radnici koji su ostali bez posla prije 20, 30 i više godina. Mi kao odgovorna Vlada ćemo uraditi sve što bude u našoj moći u fiskalnom momentu koji bude izvodljiv, ali tih pitanja iz prošlosti je jako puno. Ne možemo se samo okrenuti prema jednim radnicima, a druge da zanemarim - saopštila je Nišić i dodala da imaju 20 hiljada zahtjeva.

Ona je rekla da joj je žao što su se radnici Košute našli u ovakvoj situaciji, navodeći da će Vlada uraditi sve što je u njenoj moći, ali da ne može da precizira koji će to biti rokovi i način rješavanja.

Nišić je podsjetila da je bivše radnike Košute primio potpredsjednik Vlade i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj, ali da je i ona tu ako budu željeli da razgovaraju i razmijene argumente.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.05.2024.  |  Građevina

Traži se projektant idejnog rješenja brze saobraćajnice za dionicu od Danilovgrada do Nikšića

Preduzeće Monteput raspisalo je tender za izradu idejnog rješenja brze saobraćajnice Danilovgrad - Nikšić, dužine oko 31 km. Kako je navedeno u pozivu, osnovni cilj je razvijanje tehničke dokumentacije s fokusom na istraživanje i definisanje optimalnog koridora trase brze saobraćajnice Danilovgrad – Nikšić. - Izradom idejnog rješenja želi se precizirati optimalna trasa, čime se stvara osnova za dalje faze projektne dokumentacije

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.