NavMenu

Vojno medicinski centar registrovan u nacionalnom zdravstvenom sistemu

Izvor: eKapija Utorak, 28.12.2021. 08:50
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: hxdbzxy/shutterstock.com)Ilustracija
Komisija Ministarstva zdravlja ocijenila je da Kapaciteti Vojno medicinskog centra (VMC) ispunjavaju sve neophodne uslove, te je ova zdravstvena ustanova registrovana kao poliklinika, a organizacijske cjeline u Baru, Golubovcima, Danilovgradu i Pljevljima kao ambulante, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

- Vojno medicinski centar sjedištem u Podgorici i organizacionim jedinicima u Danilovgradu, Baru, Golubovcima i Pljevljima raspolaže kapacitetima u pogledu prostora, kadra i opreme za obavljanje zdravstvene djelatnosti iz oblasti primarne zdravstvene zaštite. To uključuje izabrane ljekare za odrasle, laboratorijsku i radiološku dijagnostiku, ginekologiju, oftamologiju, otorinolaringologiju, stomatologiju, psihijatriju, kardiološko-internističku ambulantu i specifičnu zdravstvenu zaštitu (medicinu rada) - navodi se u saopštenju.

Poliklinika VMC prepoznata je kao dio nacionalnog zdravstvenog sistema, koja zdravstvenu zaštitu pruža pripadnicima Vojske Crne Gore i zaposlenima u Ministarstvu odbrane, kao i članovima njihove uže porodice.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.05.2024.  |  Energija, Građevina

Mještani protiv izgradnje dalekovoda Lastva-Pljevlja, iz ministarstva pozivaju na kompromis

Izgradnja dalekovoda Lastva–Pljevlja, jedan je od najvažnijih infrastrukturnih objekata iz oblasti energetike posljednjih decenija. Međutim, njegovu izgradnju stopirali su prošle godine mještani Đurđevića Tare jer trasa ide kroz njihovo selo nadomak čuvenog mosta koji godišnje posjeti veliki broj turista. Kako da prevaziđu problem, sa mještanima je razgovarao ministar energetike Saša Mujović i predstavnici Crnogorskog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.