NavMenu

Glavni grad u investicije na Starom aerodromu uložio blizu 20 mil EUR

Izvor: eKapija Subota, 19.12.2020. 12:51
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Val Thoermer/shutterstock.com)Ilustracija
Investicije Glavnog grada na Starom aerodromu iznose blizu 20 mil EUR, poručio je zamjenik gradonačelnika Podgorice Časlav Vešović. On je u petak obišao je gradilište novog Bulevara Veljka Vlahovića, gdje je konastatovao da se ova važna investicija u saobraćajnu infrastrukturu realizuje u skladu sa planiranom dinamikom.

Vešović je izrazio zadovoljstvo rezultatima koje je gradska uprava ostvarila u godini na izmaku, potencirajući da je realizacija ambiciozno postavljenog budžetskog plana premašila očekivanja, što je stvorilo preduslov za nesmetanu realizaciju kapitalnih investicija, ali i za obezbjeđenje i unapređenje pojedinih servisa i sadržaja koje život u Podgorici čine ugodnijim i ljepšim.

- Kao zamjenik gradonačelnika kome je osnovna preokupacija kapitalni razvoj grada, u okviru kojeg su, svakako, jedan od prioriteta investicije u saobraćajnu infrastrukturu, mogu da kažem da sam ponosan ostvarenim rezultatima. Iako smo uglavnom bili fokusirani na periferiju Podgorice, polazeći od cilja da se tranzitne rute pretvore u saobraćajnice bulevarskog karaktera, nijesmo zapostavili ni gradske bulevare. Vjerujem da ovaj projekat i ova investicija ubjedljivo svjedoči o tome jer danas u društvu naših partnera iz Uprave javnih radova i kompanije Tehnoput, koja izvodi radove na Bulevaru Veljka Vlahovića, svjedočimo dinamičnom i kvalitetnom izvođenju radova - saopštio je Vešović.

Bulevar će biti dug dva kilometra i imaće šest saobraćajnih traka. Na pojedinim dionicama biće širok blizu 50 metara.

- Ovo nije jedina investicija u saobraćajnu infrastrukturu na ovom mikrolokalitetu. Nedaleko odavde gradimo i Zmaj Jovin bulevar koji je vrijedan 1,6 mil EUR, a takođe, u neposrednoj blizini ove lokacije zajedničkim naporima privodimo kraju realizaciju investicije u Dom za stare, tako da su ukupne investicije na ovom prostoru blizu 20 mil EUR - istakao je zamjenik gradonačelnika.

On poručuje da se ovim ne zaustavljaju ambicije gradske uprave kada je u pitanju unapređenje saobraćaja u Podgorici.

- Nove saobraćajnice povećavaju frekvenciju saobraćaja, ali naša je želja da smanjimo saobraćajne gužve kroz projekat modernizacije javnog prevoza i u tom cilju ćemo raditi tokom naredne godine. Plan nam je da obezbijedimo nove autobuse ali jednako tako da poboljšamo i saobraćaj u mirovanju kroz izgradnju novih parking prostora u modelima javno-privatnog partnerstva, koje u upravi Glavnog grada već razvijamo - poručio je zamjenik gradonačelnika.

Izgradnja Bulevara Veljka Vlahovića počela je krajem oktobra, rok za završetak radova je 30 mjeseci, a ukupna vrijednost investije je 4,6 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.05.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Uskoro tender za izgradnju mosta preko Tare između Crne Gore i BiH

Stekli su se pravni i tehnički uslovi da se pristupi izradi tenderske dokumentacije za izbor izvođača radova i nadzor na projektu izgradnje međudržavnog mosta preko rijeke Tare na spoju magistralnog puta M-3 na lokaciji Šćepan Polje (Crna Gora) i magistralnog puta M-18 na lokaciji Hum (Bosna i Hercegovina) i priključnih graničnih dionica. Kako je saopšteno iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva, na sastanku zajedničkog operativnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.