NavMenu

SMATSA najavila nove infrastrukturne projekte u CG

Izvor: eKapija Subota, 18.05.2024. 13:43
Komentari
Podeli
Izgradnja aneksa terminalne zgrade u Podgorici i instaliranje i nabavka sekundarnog radara na planini Vrsuta najavljeni poslije sastanka kao ključni projekti (Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva)Izgradnja aneksa terminalne zgrade u Podgorici i instaliranje i nabavka sekundarnog radara na planini Vrsuta najavljeni poslije sastanka kao ključni projekti

Izgradnja aneksa terminalne zgrade u Podgorici i instaliranje i nabavka sekundarnog radara na planini Vrsuta, ključni su infrastrukturni projekti koje Kontrola letjenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) planira da investira u Crnoj Gori, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva nakon sastanka ministra saobraćaja i pomorstva Filipa Radulovića i pomoćnika direktora SMATSA Rajka Uskokovića.

- SMATSA je izuzetno važan činilac i zato moramo više ulagati u infrastrukturu. Ohrabruju podaci u vezi sa preletom kroz vazdušni prostor Crne Gore, ali i operacije slijetanja i polijetanja na crnogorskim aerodromima - kazao je Radulović.

Pomoćnik direktora SMATSA Rajko Uskoković informisao je ministra Radulovića o rezultatima ostvarenim u prvom kvartalu ove godine kada je riječ o preletima iznad vazdušnog prostora Crne Gore.

- Broj IFR operacija preko vazdušnog prostora Crne Gore za prvi kvartal ove godine je 110.440, što je gotovo sedam i po hiljada više nego u istom periodu prošle godine ili za 30.991 više nego 2019.godine - rekao je Uskoković.

Statistika pokazuje da je broj polijetanja sa aerodroma Podgorica u prvom kvartalu ove godine 13,38% veći u odnosu na isti period prošle godine, dok je broj polijetanja sa aerodroma Tivat u odnosu na lani veći 20,70 %.

Tokom sastanka predstavnici SMATSA akcenat su stavili na uspješnu saradnju sa ostalim vazduhoplovnim subjektima poput Agencije za civilno vazduhoplovstvo, Aerodroma Crne Gore te nacionalne avio kompanije ToMontenegro.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.06.2024.  |  Finansije

Neznatan pad efektivne kamatne stope

Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na ukupno odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, u martu je u odnosu na februar pala 0,02 procentna poena i iznosila je 6,63%, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG). - Prosječna ponderisana nominalna kamatna stopa je na mjesečnom nivou porasla 0,01 procentni poen na 6,16% - navodi se u Biltenu CBCG. Efektivna kamatna stopa na novoodobrene kredite u martu je pala 0,07 procentna

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.