NavMenu

Niče još jedna zgrada u Podgorici - Na Zabjelu planirana gradnja objekta sa 34 stana (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 13.02.2024. 15:41
Komentari
Podeli
(Foto: Glavni grad Podgorica/Idejno rješenje/A-Tim Studio)
Kompanija Č&R Invest planira izgradnju stambene zgrade u Podgorici, a za idejno rješenje objekta zatražena je saglasnost službe Glavnog gradskog arhitekte.

Kako se može vidjeti u dokumentu koji je izradio A-Tim Studio, projektom je predviđen stambeni objekat, spratnosti P+4. Gradnja objekta planirana je na KO Podgorica III, u zahvatu DUP-a Zabjelo 8.

Prema UTU planirana namjena objekta je stanovanje srednje gustine. Kako je pojašnjeno, stambeni objekatkoji je sa južne strane parcele postavljen na granicu susjedne parcele, uz saglasnost za izgradnju na graničnu liniju, i na taj način novoplanirani objekat predstavlja oblikovnu i prostornu cjelinu sa objektom koji je u izgradnji i koji se nalazi na susjednoj parceli, formirajući niz od dvije lamele.

(Foto: Glavni grad Podgorica/Idejno rješenje/A-Tim Studio)
Zgrada će imati 34 stambene jedinice, odnosno 26 jednosobnih, sedam dvosobnih stanova i jedna garsonjera. Svi jednosobni stanovi imaju ulazni degažman, kupatilo, spavaću sobu, dnevnu zonu sa kuhinjom, trpezarijom, dnevnom sobom i terasu i površina su od 31,65 do 44,10 m2. Dvosobni stanovi imaju ulazni degažman, toalet, kupatilo, dvije spavaće sobe, dnevnu zonu sa kuhinjom, trpezarijom, dnevnom sobom i terasu i površina su od 55,50 do 75,45 m2.

U centralnom dijelu objekta sa zapadne strane planiran je komunikacioni blok sa stepeništem i jednim liftom koji povezuju sve etaže. Ukupna bruto površina objekta 2 096,70m2.

(Foto: Glavni grad Podgorica/Idejno rješenje/A-Tim Studio)
Na prizemlju zgrade predviđeno je sedam stanova - šest jednosobnih i jedna garsonjera. Prvi, drugi i treći sprat imaće po sedam stanova, pet jednosobnih i dva dvosobna. Na poslednjem, četvrtom spratu projektovano je šest stanova, pet jednosobnih i jedan dvosobni.

Obezbijeđeno je i 38 parking mjesta, od čega su dva prilagođena osobama smanjene pokretljivosti i osobama sa invaliditetom.

Fotogalerija
Zgrada Zabjelo
Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Poništen tender za dionicu Andrijevica-Peć, sve ponude ocijenjene neodgovarajućim

Monteput je poništio 120.000 EUR vrijedan tender za izradu idejnog rješenja za dionice auto-puta Andrijevica-Peć i Andrijevica-Čakor, nakon što su svi ponuđači isključeni iz postupka zbog nepravilno sačinjenih i nepotpunih izjava. To se navodi u odluci državnog preduzeća koja je dostupna na sajtu crnogorskih elektronskih javnih nabavki (CeJN). Monteput je tender raspisao 22. febrara ove godine, a svrha izrade dokumentacije za ovu 27

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.