NavMenu

Reflect Orbital najavljuje prodaju sunčeve svjetlosti tokom noći

Izvor: PC Press Nedjelja, 01.09.2024. 12:59
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Unsplash/Lenstravelier)Ilustracija
Jedan provokativni startap obećao je da će klijentima koji su i tokom noći željni sunca prodavati mjesta na kojima će se sunčeva svjetlost reflektovati uz pomoć satelitskog ogledala. Ideja se i dalje razvija, a za sada nije najjasnije kako će sve to funkcionisati.

U pitanju je projekat startapa Reflect Orbital, a već se primaju rezervacije za "osunčana mesta u večernjim satima". Tu je i reklama na platformi X – u videu se vidi kako korisnik kontroliše satelitsko ogledalo uz pomoć aplikacije. Mrak se pretvara u dnevnu svetlost čim završi s podešavanjem, a zbog toga što reflektujuća površina preusmjerava sunčeve zrake ka izabranom mestu.

Eksperti ističu da nije jasno kako je reklama snimljena, a sigurno je da se radi o simulaciji, budući da Reflect Orbital još uvek nije lansirao satelit opremljen ogledalom. Na stranici za rezervacije piše da će usluga biti dostupna već u drugoj polovini 2025. godine, ali je malo vjerovatno da će neko kupiti ponuđeno pre nego što se potvrdi da je ogledalo na mjestu.

Samo je Rusija do sada uspela u tome da neko ogledalo koristi na ovaj način, i to nakratko. Ostali pokušaji da se sunčeva svjetlost preusmjerava na ovaj način su propali.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.09.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

U pripremi zakon o kriptovalutama

Ministarstvo finansija u saradnji s Centralnom bankom i Komisijom za tržište kapitala započelo je pripremne aktivnosti u izradi zakona kojim će se urediti oblast digitalne odnosno kripto-imovine, u skladu sa MICA regulativom, rečeno je Vijestima u resoru kojim rukovodi ministar Novica Vuković. - Evropska komisija je, početkom juna 2023. godine, donijela MiCA regulativu (Markets in Crypto-Assets Regulation), kojom se uređuje regulatorni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.