NavMenu

Srpski startap Leanpay došao do investicije od 10 mil EUR

Izvor: Netokracija Petak, 02.08.2024. 10:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ditty_about_summer/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Leanpay, koja nudi potrošačko finansiranje (consumer financing) - što je top trend u fintech poslovanju - uspješno je završila krug finansiranja Serije B, prikupivši 10 mil EUR (oko 10,8 mil USD).

Ova investicija, predvođena je od strane bugarske privatne investicione kompanije BlackPeak Capital i rumunskog fonda Catalist Romania Fund II. U krugu su učestvovali i beogradski South Central Ventures i mađarski VC fond - Lead Ventures, koji su već ranije podržavali Leanpay. Kompanija je ovu vijest podijelila na LinkedIn-u, naglašavajući važnost ovog finansiranja za svoju strategiju rasta.

- Ovo finansiranje potvrđuje našu posvećenost unapređenju korisničkog iskustva. Njegova realizacija će ojačati našu poziciju u Sloveniji - koja je naše primarno tržište - ali i omogućiti nam da proširimo poslovanje u Rumuniji i Mađarskoj i postanemo lideri potrošačkog finansiranja u centralnoj i istočnoj Evropi. Takođe, uzbuđeni smo zbog mogućnosti da angažujemo vrhunske talente koji će pokrenuti nove inovacije - rekao je Miša Živić, osnivač i izvršni direktor Leanpay-a.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.09.2024.  |  Saobraćaj

Beograd-Podgorica najprometnija avio-linija u bivšoj SFRJ

Dvije najprometnije vazdušne rute u prvoj polovini ove godine između (i unutar) država bivše Jugoslavije bile su avio-linije između Crne Gore i Srbije, to jeste relacije između Podgorice, odnosno Tivta, i Beograda, piše portal ExYU aviation. Prema tim podacima, u prvoj polovini ove godine najprometnija linija između nekih od dijelova bivše zajedničke države, bila je ruta Beograd – Podgorica, na kojoj je u prvih šest mjeseci 2024.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.