NavMenu

Vodeći evropski turoperator najavio čarter letove iz Njemačke ka Podgorici - U planu i ulaganje u hotele

Izvor: eKapija Subota, 14.09.2024. 14:08
Komentari
Podeli
(Foto: Google StreetView/Screenshot)
DERTOUR Grupa definisala je Crnu Goru kao destinaciju sa mogućnostima za rast u narednim godinama. Stoga, planiraju da investiraju u čarter letove, kao i u razvoj hotelskog proizvoda u okviru njihove strategije brenda, poručeno je na sastanku koji su Ministarstvo turizma i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) organizovali sa visokim predstavnicima DERTOUR grupacije.

Peter Hübsch, direktor City Breaks & Southern Europe poručio je da se Crna Gora, kao održiva destinacija, savršeno uklapa u buduću strategiju DERTOUR Grupe, koja je pionir održivosti među vodećim turoperatorima u Evropi.

- Sa Sentido i Ananea, među ostalim brendovima u grupi, imamo dva jaka hotelska brenda koja se savršeno uklapaju u strategiju razvoja destinacije za Crnu Goru. Kao prvi korak za 2025. godinu, imaćemo ekskluzivnu čarter operaciju ka aerodromu Podgorica u periodu od aprila do juna, u trajanju od 8 sedmica, sa nekoliko aerodroma u Njemačkoj - poručio je Hübsch, navedeno je u saopštenju Nacionalne turističke organizacije CG.

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima zajedničkih promotivnih aktivnosti, a u tom kontekstu je naglašeno da je već u toku promotivna kampanja Crne Gore putem DERTOUR-ove B2B platforme ComeCloser i njihovog newsletter-a.

Posebna pažnja tokom razgovora bila je posvećena temama održivog turizma, kao i izazovima povezanim sa dostupnošću Crne Gore kao turističke destinacije, uključujući avio i putnu infrastrukturu.

Ministarka turizma Simonida Kordić je poručila da Crna Gora ima šta da ponudi turistima sa njemačkog tržišta, te da ih naredne godine očekujemo u većem broju.

- Aktuelna Strategija turizma ističe 2025. godine i naš plan je da naredna bude dugoročnija, na najmanje sedam godina. Tako da će naredna godina biti uglavnom posvećena analizi onog sto je urađeno i što tek treba da se uradi i uskladi sa svjetskim trendovima. Vjerujem da ce to biti od značaja i za cjelokupnu turističku industriju - kazala je Kordić.

Direktorica NTOCG, Ana Tripković Marković, naglasila je značaj saradnje sa grupacijom DERTOUR, te kazala da zajednička kampanja ima za cilj povećanje prodaje aranžmana za Crnu Goru na evropskom tržištu.


- Crna Gora je atraktivna destinacija sa velikim potencijalom za rast, a podrška renomiranih turoperatora poput DERTOUR-a može biti od ključnog značaja za unapređenje naše turističke ponude. Naš cilj je da kroz ovu saradnju obezbijedimo dugoročni održivi razvoj i povećamo prisutnost Crne Gore na važnim emitivnim tržištima - kazala je Tripković Marković.

DERTOUR grupacija, koja posluje u okviru njemačke REWE grupacije, upravlja mrežom od preko 2.100 turističkih agencija širom Evrope, odnosno mrežom od 71 kancelarije u 31 destinaciji, te na godišnjem nivou opslužuje milione turista. Njihov široki portfolio uključuje ne samo turističke usluge, već i poslovna putovanja i menadžment korporativnih događaja, što ih čini strateškim partnerom za budući razvoj crnogorskog turizma, istaknuto je u saopštenju.

Iz DERTOUR grupacije sastanku su prisustvovali Peter Hübsch, direktor City Breaks & Southern Europe, Tobias Gabriel, šef odjeljenja za Južnu Evropu, i Alen Petrović, generalni direktor Destination Touristik Services doo, DMC za Hrvatsku, Crnu Goru i Sloveniju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Industrija, Građevina

Kod Pljevalja značajne količine laporca, moguća izgradnja fabrike cementa

Ministarstvo rudarstva, nafte i gasa i Vlada Crne Gore nastaviće da podstiču odgovorno investiranje u sektor mineralnih sirovina, uz maksimalnu pažnju prema zaštiti prirodnih i kulturnih dobara. Poseban značaj je dat lokalitetu Jagnjilo kod Pljevalja, gdje se nalaze značajne količine laporca, ključne sirovine za proizvodnju cementa, saopšteno je CdM-u iz Ministarstva rudarstva, nafte i gasa kojim rukovodi ministar Admir Šahmanović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.