NavMenu

Method energy RS planira solarnu elektranu u Bileći vrijednu 31 mil KM - Raspisan poziv za dodjelu koncesije

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 27.05.2024. 16:20
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Unsplash/American Public Power Association)Ilustracija
Ministarstvo energetike i rudarstva RS raspisalo je javni poziv za podnošenje ponuda za dodjelu koncesije za izgradnju solarne fotonaponske elektrane Solarni park MERS 22 MW na području opštine Bileća.

Kako se navodi u pozivu, planirana instalisana snaga ove elektrane iznosi 22,36 MW sa procijenjenom godišnjom proizvodnjom od 33,3 GWh.

Lokacija buduće solarne elektrane je u KO Preraca, uz lokalni put za istoimeno selo, na oko 13 km od sjedišta opštine Bileća. Trebalo bi da se prostire na površinu od 22,7 hektara, a biće priključena na postojeću elektroprenosnu mrežu izgradnjom priključnog dalekovoda.

Procijenjena vrijednost investicije iznosi 31.700.448 KM, dodaje se u pozivu. Ponuđač je u obavezi da izradi i uz ponudu dostavi studiju opravdanosti, a koncesija se dodjeljuje na maksimalno 50 godina.

- Obavezan uslov za učešće u postupku dodjele koncesije je dostavljanje garancije na ime obezbjeđenja ponude u iznosu od 951.014 KM i obezbjeđuje se u vidu novčanog depozita - propisano je u pozivu i dodaje da ponuđaču koji bude izabran za koncesionara se uračunava u jednokratnu koncesionu naknadu.


Pravo učešća imaju domaća i strana pravna i fizička lica, ili konzorcijum, a rok za dostavljanje ponuda je 60 dana od dana objave.

Incijativu za dodjelu predmetne koncesije je podnijelo privredno društvoa Method energy RS iz Bileće, te je njima, kao podnosiocima incijative prilikom vrednovanja ponuda dodjeljuje bonus za ponuđeno rješenje do 10% od pripadajućih bodova.

Više detalja o pozivu pogledajte OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.09.2024.  |  Energija, Industrija

Saradnja EPCG i kompanije QAIR - U planu razvijanje projekata u oblasti OIE

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) potpisala jeu Parizu Memorandum o razumijevanju sa nezavisnom evropskom kompanijom QAIR, sa namjerom da se unaprijedi dinamika razvoja projekta u oblasti obnovljivih izvora energije (OIE) u našoj zemlji. EPCG i kompanija Qair, koja je na tržištu Crne Gore prisutna od 2021. godine, kroz međusobno partnerstvo prvenstveno će se fokusirati na izradu projekata iz oblasti proizvodnje solarne i vjetro energije, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.