NavMenu

U oktobru počinje rekonstrukcija Njegoševe ulice u Herceg Novom

Izvor: rthn.co.me Utorak, 17.09.2024. 15:50
Komentari
Podeli
(Foto: Opština Herceg Novi/Agencija za izgradnju i razvoj grada)
Rekonstrukcija Njegoševe ulice u Herceg Novom, na potezu od podzemne garaže do Gradske kafane počeće u prvoj polovini oktobra.

Izvođač i predstavnici Agencije za izgradnju i razvoj obišli su u ponedeljak trasu kako bi definisali početak i dinamiku radova ali i organizaciju saobraćaja. Po riječima direktora Agencije Aleksandra Kovačevića saobraćaj će tokom izvođenja radova biti dvosmjeran od zgrade opštine prema Toploj ali i iz pravca Savine do skretanja ka Škveru, a na dionici kod tvrđave Forte mare biće regulisan semaforima.

- Imamo tu jednu dionicu kod samog volta tvrđave Forte mare koji je uzak i gdje ne postoje uslovi za neometan dvosmjerni saobraćaj pa ćemo to regulisati semaforima. Dvosmjeran saobraćaj će biti do skretanja u Ulicu Partizanski put koja vodi do Škvera, dok će dio Ulice Save Kovačevića i Njegoševe do podzemne garaže biti zatvoren za saobraćaj. Sva parking mjesta kojima gazduje Parking servis u tom dijelu neće biti u funkciji. Od objekta garaže do Novljanke saobraćaj će takođe biti dvosmjeran - objasnio je Kovačević.

Projekat rekonstrukcije obuhvata proširivanje i popločavanje trotoara specijalnim kamenom, asfaltiranje saobraćajnice, zamjenu odvoda za atmosferske padavine, postavljanje nove javne rasvjete. Tokom prva četiri mjeseca radovi će biti najobimniji. Kovačević smatra da će saobraćaj funkcionisati dosta lakše kada rekonstrukcija stigne do pripremne faze za asfaltiranje.

- Kada završimo obilazak trase znaćemo i precizniju dinamiku radova. Mijenja se kompletna infrastruktura, nailazićemo na razne instalacije, kada se bude radilo popločavanje kamenom šetačke zone biće mnogo lakše - kazao je Kovačević.

Podsjećamo, nakon dva neuspješna javna poziva, na trećem se za izbor izvođača za projekat rekonstrukcije Njegoševe ulice, vrijedan 1,3 mil EUR, javio konzorcijum AB Gradnja koji čine kompanije Asfalt beton gradnja, Studio prostor, Bilder foks, Floumaks, Geotin MNE i Tofi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Industrija, Građevina

Kod Pljevalja značajne količine laporca, moguća izgradnja fabrike cementa

Ministarstvo rudarstva, nafte i gasa i Vlada Crne Gore nastaviće da podstiču odgovorno investiranje u sektor mineralnih sirovina, uz maksimalnu pažnju prema zaštiti prirodnih i kulturnih dobara. Poseban značaj je dat lokalitetu Jagnjilo kod Pljevalja, gdje se nalaze značajne količine laporca, ključne sirovine za proizvodnju cementa, saopšteno je CdM-u iz Ministarstva rudarstva, nafte i gasa kojim rukovodi ministar Admir Šahmanović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.