NavMenu

Lista preduzeća koja mogu vršiti povlačenje i skladištenje viškova jagnjadi

Izvor: eKapija Utorak, 17.09.2024. 14:14
Komentari
Podeli
(Foto: Mehmet Cetin /shutterstock.com)
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, objavilo je listu kompanija koje mogu vršiti povlačenje i skladištenje viškova jagnjadi. Kako je naznačeno, šest kompanija u mogućnosti je da skladišti ukupno 16.000 grla.

To su Mesopromet iz Bijelog Polja (5.000 grla), Goranović iz Nikšića (5.000 grla), Tuko iz Nikšića (3.500 grla), BIF iz Podgorice (1.000 grla), Inmes-Mark iz Nikšića (500 grla) i podgorički ETC (1.000 grla).

Privremena mjera intervencija na tržištu u sektoru stočarstva - ovčarstva odnosi se na podršku za povlačenje, skladištenje i distribuciju viškova proizvedenih jagnjadi koja ne mogu biti plasirana, a u cilju održavanja proizvodnje i stabilnog dohotka poljoprivrednih proizvođača.

Podrška se dodjeljuje u iznosu od 15 EUR za svako otkupljeno jagnje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Industrija, Građevina

Kod Pljevalja značajne količine laporca, moguća izgradnja fabrike cementa

Ministarstvo rudarstva, nafte i gasa i Vlada Crne Gore nastaviće da podstiču odgovorno investiranje u sektor mineralnih sirovina, uz maksimalnu pažnju prema zaštiti prirodnih i kulturnih dobara. Poseban značaj je dat lokalitetu Jagnjilo kod Pljevalja, gdje se nalaze značajne količine laporca, ključne sirovine za proizvodnju cementa, saopšteno je CdM-u iz Ministarstva rudarstva, nafte i gasa kojim rukovodi ministar Admir Šahmanović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.