NavMenu

Za rekonstrukciju srednje škole u Herceg Novom potrebno 750.000 EUR - Fiskulturna sala ostaje zatvorena, nebezbjedna za učenike

Izvor: Dan Ponedjeljak, 04.10.2021. 13:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Torsak Thammachote/shutterstock.com)Ilustracija
Sala za fizičko vaspitanje SMŠ Ivan Goran Kovačić u Herceg Novom neće biti u funkciji ove godine, jer nije bezbjedna po đake.

V.d. direktora đkole Ljiljana Karanović kazala je da će prijeko potrebna sanacija biti moguća u sklopu projekta kompletne rekonstrukcije škole. Zbog oštećenja krova, sala prokišnjava i postoji bojazan od urušavanja.

- Projekat rekonstrukcije škole postoji, ali je neizvjesno kada će na red doći realizacija. Do tada, sala ostaje zatvorena. Njeno korišćenje nije bezbjedno, ove godine će ostati zatvorena i ja neću staviti potpis da djeca mogu da je koriste. Obavijestila sam ministarstvo jer po ovom pitanju postoji pravna procedura. Pokušavam nešto ovih dana uz pomoć Agencije za izgradnju i razvoj grada gdje su divni ljudi koji žele da pomognu. Naše kolege sada drže nastavu u dvorištu zato što je lijepo vrijeme, ali s prvom kišom mi imamo problem. Ponavljam, sala nije bezbjedna - kazala je Karanovićeva.

Kako je objasnila, ministarstvo neće dozvoliti izdvajanje posebnih sredstava za sanaciju fiskulturne sale, za koju je, po slobodnoj procjeni, potrebno oko 100.000 eura bez zamjene parketa.

- Za sve je potrebna saglasnost resornog ministarstva. Puno je da čekamo da krene cjelokupna rekonstrukcija škole, pa da se tek tada radi sala. Ona je u takvom stanju jer se o njoj nije vodilo računa. Škole jesu skupa investicija, pripadamo ministarstvu, ali stanje u kojem se nalaze škole je dokaz koliko se i kako brinulo o onome što je najvažnije ili među najvažnijim stvarima u društvu. Gotovo da nema škole u Crnoj Gori koja nema ovakav problem, a zašto je to bilo tako, ne znam - navodi Karanovićeva.

Karanovićeva se nada skoroj sanaciji škole, ističe da imaju odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom i preduzećima, a očekuje i još jaču podršku resornog ministarstva.

Projekat vrijedan 750.000 eura

Vrijednost projekta sanacije škole je oko 750.000 EUR, a ministarstvo je obećalo, još prije nekoliko godina, da je novska srednja škola na vrhu prioriteta.

- Kazano je da će se projekat realizovati ove godine, ne znam ni da li je sve tačno, ja to na papiru nemam. To je ministarstvo nama obećalo i prethodnom direktoru i rečeno je da smo prva škola koja će doživjeti takvu vrstu rekonstrukcije. Riječ je o rekonstrukciji koja je slična onoj koja je rađena u OŠ "Dašo Pavičić". Projekat postoji, nadamo se da će biti dobre volje i energiji da radovi krenu u junu, ali možda do toga i ne dođe - smatra Karanović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.05.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Lokalna obilaznica oko Herceg Novog u fazi izrade glavnog projekta, za brzu saobraćajnicu čeka se idejno rješenje

U okviru Prostorno-urbanističkog plana opštine Herceg Novi, koji je u završnoj fazi izmjena i dopuna, tretirana je i buduća trasa zaobilaznice od Sutorine, preko Mojdeža, Ratiševine, Sušćepana, Trebesina, Poda, Sasovića do Zelenike. Monteput je organizovao tender, za izradu idejnog rješenja za dionicu brze saobraćajnice, od Herceg Novog do Budve, prelazak preko Bokokotorskog zaliva. Početak brze saobraćajnice je u zoni Debelog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.