NavMenu

Država obezbeđuje više od 6 mil EUR podrške za projekte u Herceg Novom, Baru i Tuzima

Izvor: RTCG Nedjelja, 21.04.2024. 10:25
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay/Geralt)Ilustracija
Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera je za opštine Herceg Novi, Tuzi i Bar podržalo projekte vodosnabdijevanja, tretmana otpadnih voda i upravljanja otpadom u ukupnom iznosu od preko 6 mil EUR, saopštio je resorni ministar Vladimir Martinović.

Kako je saopštio, pomenute opštine dostavile su Ministarstvu turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera zahtjeve za podršku investicija iz oblasti vodosnabdijevanja, otpadnih voda i otpada za Kapitalni budžet u ovoj godini.

- Ministarstvo je podržalo izradu Studije uspostavljanja primarne selekcije komunalnog otpada u Baru, glavnog projekta za izgradnju reciklažnog dvorišta i proširenje postojećeg reciklažnog centra, kao i sprovođenje procjene uticaja na životnu sredinu, u iznosu od 170.000 EUR - naveo je on.

U opštini Herceg Novi višegodišnja problematika rada Postrojenja za tretman komunalnih otpadnih voda (PPOV) će biti riješena realizacijom projekta rekonstrukcije.

- Ovaj infrastrukturni i ekološki projekat ima ogroman značaj i za turizam Herceg Novog i Crne Gore uopšte, uzimajući u obzir ogromno učešće ovog grada u ukupnom turističkom prometu. Projekt rekonstrukcije, čija je vrijednost 4.897.170 EUR, a koji je podržalo Ministarstvo, predstavlja ključni korak ka stabilizaciji i unapređenju rada postrojenja, što će omogućiti ispunjavanje strogih zakonskih standarda u vezi s prečišćavanjem otpadnih voda. Ministarstvo je podržalo projekat adaptacije vodovodne mreže u naseljima Gornji i Donji Milješ, kao i rekonstrukciju cjevovoda koji snabdijevaju naselja Kuće Rakića i Karabuško polje. Vrijednost predmetnog projekta je 1.141.614,79 EUR - dodao je Martinović.

Kako je kazao, ovim projektom planira se značajno unaprijediti kvalitet života lokalnog stanovništva, osiguravajući pouzdano snabdijevanje vodom u tim naseljima, a očekuje se da će ova investicija imati pozitivan uticaj i na turističku privlačnost regije.

- Ministarstvo je, s obzirom na činjenicu da pomenute projekte smatra značajnim za unapređenje kvaliteta života, pozitivno odgovorilo na zahtjeve opština Herceg Novi, Bar i Tuzi, te proslijedilo na dalju realizaciju prema Upravi za kapitalne projekte koja će raspisati tender u najskorijem periodu - zaključio je Martinović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.05.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

SMATSA najavila nove infrastrukturne projekte u CG

Izgradnja aneksa terminalne zgrade u Podgorici i instaliranje i nabavka sekundarnog radara na planini Vrsuta, ključni su infrastrukturni projekti koje Kontrola letjenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) planira da investira u Crnoj Gori, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva nakon sastanka ministra saobraćaja i pomorstva Filipa Radulovića i pomoćnika direktora SMATSA Rajka Uskokovića. - SMATSA je izuzetno važan činilac i zato

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.