NavMenu

Uzbudljiv dokumentarac stiže na Netflix: Kako Bill Gates vidi budućnost čovječanstva (VIDEO)

Izvor: Slobodna Bosna Četvrtak, 05.09.2024. 08:12
Komentari
Podeli
Bill Gates (Foto: YouTube/Printscreen)Bill Gates
Iako niko ne može vidjeti budućnost, naučnici i stručnjaci mogu nam pomoći da shvatimo ključna pitanja našeg vremena. Prava pitanja mogu nas dovesti do razumijevanja prilika i izazova koji su pred nama - samo pitajte Billa Gatesa.

- Uvijek sam volio učiti. Bilo u školi, Microsoftu ili sada, kao filantrop, smatram se studentom - rekao je za Netfix tehnološki vizionar i globalni filantrop za zdravlje i klimu Bill Gates.

U dokumentarcu "Šta je sljedeće? Budućnost s Billom Gatesom", koji ima pet epizoda koje će biti premijerno prikazane 18. septembra, Gates se sa znatiželjom i otvorenog uma bavi dalekosežnim temama od umjetne inteligencije do nejednakosti prihoda.

- Bill je jedan od najznatiželjnijih ljudi koje sam upoznao, a količina učenja koju on još uvijek svakodnevno uči uistinu je inspirativna - rekao je oskarovac Morgan Neville, izvršni direktor serije proizvođač.

Uz uvide i komentare nekih od najpoznatijih svjetskih naučnika, političara, novinara, medicinskih stručnjaka i umjetnika, Gates razmatra klimatsku krizu, iskorjenjivanje smrtonosnih bolesti i dezinformacije u doba društvenih medija.

- Ova serija pokriva neke od najrelevantnijih i često polarizirajućih tema s kojima se današnje društvo suočava i nadam se da će ovo istraživanje ljudima biti jednako uzbudljivo gledati kao što je meni bilo snimati - rekao je Neville.

- Učenje novih stvari i upoznavanje inovatora ono je što obogaćuje moj život svaki dan, a ova serija mi je pružila priliku da radim obje te stvari.

U dokumentarcu se pojavljuju i brojne poznate ličnosti, a ovo su neke od njih: Anthony Fauci, Bono, Greg Brockman, James Cameron, Lady Gaga, Mark Cuban, Phoebe Gates, senator Bernie Sanders, senator Mitt Romney…



Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.09.2024.  |  Saobraćaj

Uprava za saobraćaj podsjeća: Teretnjacima zabranjen novi put od Berana do Kolašina

Automatski brojač saobraćaja, instaliran na putu Buča-Lubnice, u avgustu je registrovao prolazak 191,8 hiljada vozila na putnom pravcu Berane-Kolašin, saopšteno je iz Uprave za saobraćaj. Iz Uprave su kazali da je kroz tu dionicu u prosjeku dnevno prolazilo 6,19 hiljada vozila. - Najveća frekvencija saobraćaja evidentirana je uoči i tokom vikenda, a najviše je registrovano 4. avgusta, i to 7,76 hiljada prolazaka. Tako visoka

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.