NavMenu

Kod Cetinja niče još jedna solarna elektrana - Sun Horizon planira izgradnju objekta ukupne instalisane snage do 400 MW

Izvor: eKapija Petak, 13.01.2023. 06:11
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Zsuzsa Bóka)
Sun Horizon iz Podgorice planira izgradnju solarne elektrane kod Cetinja, a za realizaciju ove investicije Vlada je kompaniji izdala urbanističko-tehničke uslove.

Lokacija za izgradnju elektrane nalazi se u zahvatu katastarskih opština KO Lastva, KO Čevo i Prentin do na teritoriji Cetinja, na ukupnoj površini od cca 5.205.749 m².

- Prema prethodno sporovedenim analizama koje je dostavika kompanija Sun Horizon utvrđeno je da je potencijalna količina proizvedene električne energije iz solarne elektrane ukupne instalisane snage 400 MW - saopšteno je iz Vlade.

Na sjednici je ocijenjeno da Vlada efikasnim odlučivanjem o pitanjima iz svoje nadležnosti doprinosi realizaciji projekata iz oblasti proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora.

Kako su pojasnici iz Vlade, urbanističko-tehnički uslovi za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju objekta za proizvodnju električne energije iz obnovljivih resursa - solarne elektrane, izdati su u skladu sa članom 218c Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata i članom 2 Pravilnika o bližim kriterijuma za ocjenu zahtjeva za izdavanje urbanističko - tehničkih uslova za izgradnju objekata za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora sunca i drugih obnovljivih izvora.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Završetak gradnje hotela Marriott u Kotoru očekuje se kroz dvije i po godine - Investicija vrijedna 35 mil EUR

Kotor će kroz dvije i po godine dobiti još jedan hotel sa pet zvjezdica, a iza 35 mil EUR vrijednog projekta sa 120 soba, stoji kompanija CG hotel. Hotel se gradi ispod magistrale Kotor-Risan, na ušću rijeke Škudre u more, a završetak radova se očekuje kroz dvije i po godine. Kako je investitor kazao "Vijestima", trenutno su završeni radovi na zaštiti temeljne jame, a nakon izgradnje, hotel će predati na upravljanje kompaniji Marriott

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.