NavMenu

Dobitak kompanija MNSE10 indeksa 108,7 mil EUR

Izvor: Mina Utorak, 30.04.2024. 11:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: SergeyP/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanije koje ulaze u sastav berzanskog indeksa MNSE10, ostvarile su na kraju prošle godine neto dobit od 108,7 mil EUR, pokazuje analiza koju je uradila Montenegroberza.

Tih deset kompanija je u 2022. godini zabilježilo neto dobit od 36,49 mil EUR.

- U odnosu na 2022. godinu, došlo je do rasta neto rezultata kompanija koje čine indeks MNSE10, u iznosu od oko 197,9 odsto - precizira se u izvještaju Montenegroberze.

Iz Montenegroberze su napomenuli da su najveću apsolutnu neto dobit u prošloj godini ostvarile Elektroprivreda (EPCG) u iznosu od 52,24 mil EUR, Crnogorski elektroprenosni sistema (CGES) od 35,72 miliona i Hipotekarna banka od 12,26 mil EUR.

U odnosu na uporedne podatke za 2022. godinu, najveće povećanje neto rezultata bilježe EPCG, Crnogorski Telekom i Hipotekarna banka.

Montenegroberza je analizirala poslovne prihode, neto rezultat i zaradu po akciji u prošloj godini deset kompanija koje čine indeks MNSE10.

Ukupni poslovni prihodi tih kompanija na kraju prošle godine iznosili su 1,06 mlrd EUR, što je oko 7,34% niže u odnosu na 2022.

Najveće povećanje poslovnih prihoda za prošlu godinu bilježe Hipotekarna banka, Plantaže i Port of Adria.

Pozitivna zarada po akciji zabilježena je kod osam od deset kompanija, a najveća je kod Jugopetrola, Hipotekarne banke i Elektroprivrede.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.07.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Raste broj turista iz Kine

Crna Gora je kao destinacija sve privlačnija za kineske turiste, čiji je broj porastao 42,4 odsto u poređenju sa 2019. godinom, saopštio je predsjednik izvršnog odbora Nacionalne turističke organizacije (NTO), Miško Rađenović. - Uvjereni smo da će kontinuirana saradnja rezultirati daljim napretkom u oblasti turizma, promovišući odgovoran i održiv turizam kao ključni faktor zajedničkog prosperiteta. U tom smislu, nastavićemo da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.