NavMenu

Ventura partners planira izgradnju mješovitog objekta od skoro 25.000 kvadrata na Zabjelu - U više lamela stanovi i poslovni prostori (FOTO)

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 22.07.2024. 10:35
Komentari
Podeli
(Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/Ventura partners/Arhiforma/Printscreen)
Ventura partners iz Podgorice planira izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa u podgoričkom naselju Zabjelo. Ukupna površina parcela na kojima će biti smještena buduća zgrada je blizu 4.500 m2, dok će se objekat prostirati na 24.446 kvadrata.

Investitor je za realizaciju ovog projekta dobio urbanističko-tehničke uslove, a data je saglasnost i na idejno rješenje objekta za čiju izradu je bio zadužen studio Arhiforma. Sada su Agenciji za zaštitu životne sredine podnijeli zahtjev za odlučivanje o potrebi izrade Elaborata procjene uticaja na životnu sredinu.

Kako se može vidjeti u dokumentaciji, projektovan je objekat koji će imati podrum prizemlje, tri sprata i tavan. Zamišljen je kao jedna funkcionalna jedinica u kojem je organizovano poslovanje u prizemnom dijelu, na spratovima jedne lamele planirani su poslovni prostori, dok su ostale lamele predviđene za stanovanje, kako na spratovima, tako u u tavanskom prostoru.

Idejnim rješenjem je predviđeno korišćenje dijela tavana kao stambenog prostora koji svojom kvadraturom parcipira u maksimalnim vrijednostima propisanim urbanističko-tehničkim uslovima. Krov je projektovan kao prohodna zelena terasa sa obogaćenim sadržajem za stanare objekta. Pristup krovu je omogućen liftom i stepeništem koji su
ujedno i komunikacija od najniže etaže podruma do izlaza na krovnu zelenu terasu.

U podzemnoj podrumskoj garaži predviđeno je ukupno 157 PM. Takođe, tu su predviđene i tehničke prostorije za instalacije hidrotehnike, elektro instalacije i mašinske instalacije, parking za bicikle i motocikle. Dodatnih 130 parking mjesta predviđeno je u partetu, što je ukupno 287 parking mjesta, od koji je 10 predviđeno za OSI.

(Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/Ventura partners/Arhiforma/Printscreen)
U prizemlju su projektovana 22 veća lokala i 2 zasebna poslovna prostora.

U lameli broj dva je su na sva tri sprata predviđeni kancelarijski prostori, kako je već navedeno.

U ostalim lamelama, na prvom, drugom i trećem spratu projektovani su stanovi, i to po tri garsonjere, 34 jednosoba, 12 dvodosbnih i po dva trosobna stana. Na tavanu će biti tri jednosobna stana, sedam dvosobnih i četiri trosobna stana.

Ukupna površina objekta iznosi 21.808,53 m2 neto, odnosno 24.446,01 m2 bruto. Projektom je ostavljena mogućnost fazne izgradnje.

Parterno uređenje slobodnog dijela lokacije ogleda se u zelenim površinama sa prednje i zadnje strane objekta, kao i uz susjedne parcele, gdje je svaka slobodna površina predviđena sa zelenilom i sadnicama. Takođe, u cilju obezbjeđenje kvalitetnijeg života budućih stanara predviđen je i dio za dječja igrališta.
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

05.09.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Uskoro bi mogla da počne gradnja puta petlja Veruša-Lopate - Data saglasnost za pripremne radove

Izgradnja puta petlja Veruša - Lopate u dužini od cc 3,2 km mogla bi uskoro da počne, nakon što je data saglasnost za izvođenje pripremnih radova. Planirana saobraćajnica predstavija dionicu regionalnog puta Gusinje/Plav - Veruša, preko koje se ostvaruje povezanost regionalnog puta R-13 Bioče - Mateševo - Kolašin sa auto-putem Bar - Boljare. Saglasnost je Vlada dala na danas održanoj sjednici. Investitor radova je Uprava za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.