NavMenu

U Akvarijumu Boka besplatan ulaz do 29. aprila

Izvor: eKapija Četvrtak, 25.04.2024. 15:26
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Fotokon)
Institut za biologiju mora Univerziteta Crne Gore, u znaku proslave jubileja, najavljuje otvaranje vrata Akvarijuma Boka, jedinog javnog akvarijuma u Crnoj Gori. Od 24. do 29. aprila 2024. godine, Akvarijum će biti otvoren za posjetioce od 10 do 17 časova, nudeći priliku za besplatno upoznavanje sa morskim bogatstvom kojim raspolaže.

Akvarijum Boka predstavlja značajan centar za edukaciju i promociju očuvanja morskog života Jadranskog mora. Sa 18 tankova, podijeljenim u četiri izložbene cjeline - Svjetsko more i Mediteransko more, Jadransko more i Južni Jadran, Bokokotorski zaliv, te tropska mora, akvarijum služi kao uzor u izgradnji javne svijesti i djelovanju za zaštitu vrsta i staništa.

Posjetioci će imati priliku da saznaju više o istorijatu Akvarijuma, fascinantnim činjenicama života u moru koje su prikazane, organizovanim izložbama, kao i informacijama o ulaznicama.

- Otvaranje Akvarijuma Boka nije samo prilika za proslavu jubileja Univerziteta Crne Gore, već i trenutak za isticanje njegovog kontinuiranog doprinosa u stvaranju znanja, razvoju akademskih sposobnosti i promociji stručnosti, u duhu jubilarnog slogana "FuturUM" - saopšteno je.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.05.2024.  |  Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Krajem aprila u Crnoj Gori boravilo oko 39.000 turista

U Crnoj Gori je, prema nezvaničnim podacima koje Nacionalna turistička organizacija (NTO) dobija sedmično od lokalnih, 30. aprila boravilo oko 39.000 turista, što je rast od dva odsto u odnosu na prethodnu godinu. Predstavnica NTO, Milena Vujović, kazala je da je i prethodna godina bila zaista dobra u ovom periodu i da su tome doprinijeli dobri programi lokalnih turističkih organizacija. - Shodno najavama, očekujemo da se taj trend dobre

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.