NavMenu

Prosječna plata u februaru 821 EUR

Izvor: eKapija Petak, 29.03.2024. 12:01
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/analogicus)
Prosječna plata bez poreza i doprinosa u februaru je iznosila 821 EUR i u odnosu na janauar porasla je 0,2%, podaci su Monstata. U odnosu na isti mjesec lani, prosječna neto plata ostvarila je rast od 6,4%.

Prosječna bruto zarada u februaru je iznosila je 1026 eura.

- Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u februaru 2024. godine u odnosu na januar 2024. zabilježile rast od 0,4% proizilazi da su realne zarade za isti period zabilježile pad od 0,2% - naveli su iz Monstata.

Po sektorima djelatnosti, prosječne neto zarade u februaru su u odnosu na prethodni mjesec zabilježile rast u sektorima stručne, naučne i tehničke djelatnosti 4,4%, poslovanje nekretninama 4,2%, snabdjevanje vodom, upravljanje otpadnim vodama, kontrolisanje procesa; uklanjanje otpada i slične aktivnosti 2,8%, finansijske djelatnosti i djelatnost osiguranja 2,7%, te informisanje i komunikacije 1,6%.

Rast je zabilježen i u sektorima snabdjevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija 1,5%, trgovina na veliko i trgovina na malo; popravka motornih vozila i motocikala 1,2%, vađenje ruda i kamena 0,8%, poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 0,5%, građevinarstvo 0,5% i državna uprava i odbrana: obavezno socijalno osiguranje 0,5%.

Pad prosječne plate zabilježen je u sektorima prerađivačka industrija 1,9%, ostale uslužne djelatnosti 1,8%,
usluge smještaja i ishrane 1,6%, zdravstvena i socijalna zaštita 1,1%, administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 0,9%, saobraćaj i skladištenje 0,5%, obrazovanje 0,4% i umjetničke zabavne i rekreativne djelatnosti 0,1%.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Za izgradnju nove saobraćajnice u Buljarici 1,5 mil EUR

Opština Budva raspisala je tender za izgradnju saobraćajnice I2 - H5 Buljarica sa kompletnom infrastrukturom. Vrijednost radova je 1,23 mil EUR bez, odnosno 1,5 miliona sa PDV-om. Kako je pojašnjeno u pozivu, projekat se finansira iz više godina, od čega se u ovoj godini planira potrišiti iznos od 10.000 sa PDV-om. Rok za izvođenje radova je 270 dana od uvođenja izvođača u posao. Ponude se dostavljaju najkasnije do 4. juna do 10 sati,

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.