NavMenu

Bemax zainteresovan za kupovinu hotela Albatros u Ulcinju

Izvor: Vijesti Ponedjeljak, 11.12.2023. 08:33
Komentari
Podeli
(Foto: Google Earth/Printscreen)
Podgorička kompanija Bemax zainteresovana je za kupovinu ulcinjskog hotela Albatros.

To je Vijestima potvrdio pravni zastupnik kompanije Bemax, advokat Zoran Piperović.

- Da, tako je. Kompanija je preuzela dokumentaciju i brzo ćemo znati sve - kazao je Piperović.

Prema nezvaničnim saznanjima Vijesti, još nekoliko kompanija i biznismena zainteresovano je da kupi hotel, ali još nema konkretnih sporazuma.

Piperović je naveo je da će ukoliko dođe do dogovora kompanije Bemax i aktuelnih vlasnika hotela, o pojedinostima javnost biti blagovremeno obaviještena.

- Kao Ulcinjanin, mislim da bi to bilo nešto najbolje što može da se dogodi Ulcinju - istakao je on.

Hotel Albatros otvoren je 1969. godine i poslovao je u sastavu HTP Metropol iz Skoplja. Te godine osnovana je i kompanija Albatros i registrovana je za obavljanje poslova iz oblasti turizma, ugostiteljstva, spoljne i unutrašnje trgovine. Privatizovana je 2004. godine, kada je ruska firma Mikrokozma kupila na berzi 58% akcija. U međuvremenu, u kompaniji je izvršena dokapitalizacija, pa 95% vlasništva pripada nekolicini biznismena okupljenih u dva preduzeća, IBG i Mikrokozma.

Prema podacima Centralnog registra privrednih subjekata, većinski vlasnik Albatrosa je Društvo za investicije, konsalting i menadžment International business group (IBG) d.o.o Podgorica sa oko 56,44% akcija. Društvo za ugostiteljstvo, turizam, trgovinu i usluge Mikrokokozma d.o.o. Podgorica ima 29,88% udjela, a Rus Andrey Temniakov 8,44%. Ostali akcionari imaju manje od jedan odsto udjela.

Osnivači International business group su Konstantin Dukov, Aleksandar Ivanov i Sergej Ignjatjev iz Rusije.

Kompaniju Mikrokozma, koja je 2004. kupila kontrolni paket akcija hotela Albatros, osnovali su Dukov i of-šor firma Meister Partners čiji je vlasnik Rus, Vsevold Gluhcev.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.05.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Raspisan tender za gradnju hotela Visitor u Plavu - U hotelski kompleks biće uloženo 12 mil EUR

Raspisan je tender za izvođenje grubih građevinskih radova na izgradnji hotela Visitor u Plavu. Bruto građevinska površina objekta je 10.916 m2. Prijave se dostavljaju najkasnije do 24. maja do 15 sati na adresi Hotel Splendid, Bečići. Više informacija možete vidjeti OVDJE. Podsjetimo, izgradnja hotela Visitor u okviru ekskluzivnog rizorta na obali Plavskog jezera počela je u avgustu prošle godine. Investitor kompleksa vrijednog oko 12

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.