NavMenu

Baru nedostaju hoteli sa pet zvjezdica - Pokrenut investicioni ciklus od 200 mil EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 02.02.2023. 12:14
Komentari
Podeli
Goran Đurović (Foto: Vlada Crne Gore/R. Koprivica)Goran Đurović
Nedostatak hotela sa pet zvjezdica bio je glavni nedostatak Bara, međutim pokrenut je investicioni ciklus od oko 200 mil EUR, pa se luksuzni objekti grade od Čanja do Dobre Vode.

To je poručeno tokom posjete premijera Dritana Abazovića i ministara u Vladi opštini Bar.

Kako je kazao ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, zajednički zadatak je da Bar što prije dobije hotele sa pet zvjezdica.

- Ti hoteli se sada grade u Čanju, Accor grupacija će Inexu dati brend Rixos, najavljuje se izgradnja hotela sa 5* i u Dobroj Vodi, moguće i dva. Pokrenut je investicioni ciklus od nekih 200 mil EUR, što je značajan iznos, naročito s obzirom na činjenjicu da je upravo taj nedostatak kvalitetnih hotela sa pet zvjezdica i glavna manjkavost Bara - kazao je Đurović.

Kako je naveo, pokušaće i da organizuju mega koncerta u Baru.

- Za to smo izdvojili novac u budžetu, a sigurni smo i da bi opština pomogla. To je zajednički cilj na kome radim sa predsjednikom Opštine i biće značajno ne samo za Bar, nego za cijelu Crnu Goru, da je vratimo na mapu kulturnih svjetskih dešavanja - naveo je.

Predsjednik Opštine Bar kazao je da će izgradnja novih hotelskih kapaciteta pružiti potpuno novu dimenziju turističkoj ponudi grada.

- Kroz izgradnju i konstrukciju hotelskih kapaciteta koji bi trebalo da dovedu u Bar određene renomirane hotelske brendove, od Intercontinental grupe do Rixosa koji je najavio dolazak već naredne sezone, naš grad poprima zaista drugačiju dimenziju. Važno je istaći da ovdje očigledno govorimo o ravnomjernom razvoju svih djelova opštine i njihovo stavljanje u funkciju turističke ponude - kazao je Raičević i dodao:

- Bar neće biti destinacija od koje počinje boravak turista, već će se u njega namjenski dolaziti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

01.05.2024.  |  Vijesti

Prosječna plata u martu 825 EUR, za godinu porasla 5,6%

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u martu je iznosila 825 EUR, i zabilježila je rast od 0,5% u odnosu na februar. Podaci Monstata pokazuju da je u odnosu na isti mjesec prošle godine, prosječna neto plata porasla 5,6%. Prosječna bruto plata bila je 1.032 EUR. - Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u martu 2024. godine u odnosu na februar 2024. zabilježile rast od 0,5% proizilazi da su realne zarade ostale na istom nivou -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.