NavMenu

Korak bliže realizaciji investicije od 50 mil EUR - Na jednoj od najljepših lokacija u Ulcinju uskoro bi mogla krenuti izgradnja hotela sa 5 zvjezdica

Izvor: eKapija Utorak, 21.03.2023. 06:10
Komentari
Podeli
Stvaraju se preduslovi da u Ulcinju krene izgradnja hotela sa 5 zvjezdica na polusotrvu Suka, odnosno rtu Ratislava, lokaciji gdje se nekada nalazio hotel Jadran.

Za realizaciju ove investicije zainteresovana je kompanija Royal, a Morsko dobro dobilo je saglasnost da sa investitorom potpiše ugovor o zakupu lokacije. Kako se moglo čuti na sjednici Vlade, investicija je projektovana na oko 50 mil EUR.

Vlada je na jučerašnjoj sjednici usvojila informaciju o realizaciji Ugovora o korišćenju morskog dobra koji se odnosi na lokalitet nekadašnjeg hotela Jadran u Ulcinju sa Predlogom Aneksa IV ugovora o zakupu/korišćenju morskog dobra i dala saglasnost na Aneksa IV Ugovora.

Kako su naveli, zbog promjene udjela vlasničke strukture privrednog društva Star of Montenegro iz Ulcinja bilo je neophodno potpisivanje ovog Aneksa Ugovora, čime će se steći uslovi za valorizaciju državne imovine sa obavezom investicionih ulaganja.

Predsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je da se konačno rješava maratonski problem u Ulcinju.

- Možda i najljepša lokacija u Ulcinju, prekoputa Starog grada stoji prazna od 1979. kada je zemljotres devastirao čuveni hotel Jadran. Više od 40 godina igramo se gluvih telefona kada je ova lokacija u pitanju. Mislim da smo došli u situaciju da smo našli kredibilnog investitora koji će izgraditi prestižni hotel sa pet zvjezdica - kazao je Abazović.

Kako je naveo, cilj Vlade je i da operater bude jedan od najboljih svjetskih hotelskih brendova.

- Predlažem da damo saglasnost Morskom dobru da zaključe ugovor sa budućim zakupcima i da se krene sa izgradnjom hotela. Trebaće studija lokacije, ali planom je još ranije predviđeno da je ona namijenjena za hotel. Ovim bismo stavili tačku na veoma značajnu stvar ne samo za Ulcinj, već za cijelo primorje i državu Crnu Goru - zaključio je Abazović.

Potpisivanje ugovora pozdravio je i ministar za ljudska i manjinska prava Fatmir Đeka.

- I ranije je bilo pokušaja da se riješi ovaj problem i drago mi je da je konačno došlo do pokretanja projekta i da će se što prije krenuti sa realizacijom investicije. Riješićemo pitanje hotela Jadran posle 44 godine i na jednoj od najljepših lokacija dobiti investiciju čije je vrijednost projektovana na 50 mil EUR - kazao je Đeka, podjsetivši da je podršku projektu dala i lokalna samouprava u Ulcinju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Opština Berane će staroj sportskoj dvorani pod Jasikovcem vratiti stari izgled - Uskoro tender za glavni projekat

Staroj sportskoj dvorani, onoj pod Jasikovcem, koja se urušila još prije dvanaest godina, Opština Berane će vratiti potpuno identičan stari izgled, po kojem je bila prepoznatljiva na prostorima čitave bivše Jugoslavije. To je Portalu RTCG kazala sekretarka Sekretarijata za privredu, razvoj i investicije, Maja Đurišić, najavljujući vrlo brzo tender za glavni projekat. Ona je objasnila da bi svako drugo rješenje značilo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.