NavMenu

U planu gradnja hotela sa 4 zvjezdice u Podgorici - Imaće 25 soba i apartmana, wellnes i SPA centar

Izvor: eKapija Petak, 05.05.2023. 12:36
Komentari
Podeli
(Foto: ING Invest/Agencija za zaštitu životne sredine/Elaborat/Printscreen)
Kompanija Šajo planira izgradnju hotela sa četiri zvjezdice u Podgorici, za šta je dobila zeleno svjetlo glavnog državnog arhitekte.

Kako se može vidjeti u rješenju, izgradnja hotela planirana je da dijelu urbanističke parcele UP 1, blok 19, u zahvatu DUP-a Stambena zajednica VI Kruševac - dio.

Hotel će imati dvije podzemne etaže, prizemlje, dva sprata i potkrovlje.

U prizemlju hotela projektovani su recepcija, foajer i restoran. Spratne etaže predviđene su za smještaj gostiju. Prvi i drugi sprat imaju identičnu organizaciju, sa po dvije jednokrevetne i devet dvokrevetnih soba. Potkrovlje će imati tri studio apartmana, te wellness sadržaje - masažne sobe različite tematike. Hotel će imati ukupno 25 smještajnih jedinica - četiri jednokrevetne, 18 dvokrevetnih soba i tri studio apartmana.

Prva podzemna etaža predviđena je za parkiranje i imaće 10 parking mjesta, od čega jedno za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Druga podzemna etaža namijenjena je za wellness i SPA sadržaje.

Kada je riječ o uređenu parera, predviđena je sadnja niskog autohtonog rastinja u vidu lavande i ruzmarina, te drvored maslina.

Idejno rješenje uradio je Ing Invest.

Investitor je u aprilu Agenciji za zaštitu životne sredine podnio i zahtjev za davanje saglasnosti na Elaborat procjene uticaja na životnu sredinu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

05.06.2023.  |  Građevina

Tri firme bi da grade pristupni put ka autobuskoj u Herceg Novom

Ponude za tender za izgradnju pristupne saobraćajnice nove gradske autobuske stanice u Herceg Novom dostavile su tri firme, dok se početak radova procijenjene vrijednosti od 661.000 EUR očekuje u septembru. To je Vijestima zvanično rečeno iz Opštine Herceg Novi, uz napomenu da će tačna vrijednost radova biti poznata nakon izbora izvođača, dok od tenderskog postupka zavisi datum početka izgradnje. Podsjetili su i na zabranu izvođenja

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.