NavMenu

Restoran u Kopenhagenu opet najbolji na svijetu, u čemu je tajna? (VIDEO)

Izvor: RTS Srijeda, 20.07.2022. 09:27
Komentari
Podeli
(Foto: tiverylucky/shutterstock.com)
Restoran Geranijum u Kopenhagenu u Danskoj proglašen je drugu godinu za redom za najbolji restoran na svijetu. Nagrada se dodjeljuje već 20 godina, a interesantno je da ovu prestižnu nagradu nije osvojio ni jedan restoran van Evrope ili Severne Amerike.

Najbolji restoran Geranijum služi sezonski "skandi" meni koji u svojoj ponudi ne sadrži meso. Nalazi se na osmom spratu nacionalnog fudbalskog stadiona Danske. Restoran je otvoren samo četiri dana u nedelji po ideji glavnog kuvara Ramus Kofeda i suvlasnika Soren Ledet, a cilj je da se održi ravnoteža između posla i života.

Proglašen je najboljim na planeti na svjetskoj dodeli 50 najboljih restorana. Zvanična ceremonija dodjele nagrade održana je na raskošnoj ceremoniji u londonskom Old Billingsgate, viktorijanskoj zgradi koja je nekada bila najveća riblja pijaca na svijetu.

Restoranima je dozvoljeno da preuzmu glavnu nagradu samo jednom,a onda ulaze u poseban program "Najbolji od najboljih".

Članovi te elitne grupe su i restoran iz Kopenhagena Noma, kao i njujorški Eleven Madison Park, The Fat Duck, u blizini Londona, Osteria Francescana u Modeni u Italiji, zatim Mirazur u Mentonu u Francuskoj i mnogi drugi restorani širom svijeta.

Nagrada za najbolji restoran svijeta dodeljuje se već 20 godina, a interesantno je da ovu prestižnu nagradu nije osvojio ni jedan restoran van Evrope ili Severne Amerike. Većina pobednika je iz Španije, Italije, Francuske, Danske SAD, Velike Britanije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija

U Bijelom Polju planirana izgradnja VE Korita - Na 162 ha biće 11 vjetrogeneratora ukupne instalisane snage 72,60 MW

U bjelopoljskom naselju Korita predviđena je izgradnja vjetroelektrane ukupne instalisane snage 72.60 MW. To se može vidjeti u predlogu urbanističko-tehničkih uslova za izradu tehničke dokumentacije koji su objavljeni na sajtu Vlade, a u cilju realizacije ove investicije. Zahtjev su podnijele podgoričke kompanije Vjetro park Korita, Sistem-MNE i PerMonte. Ukupa površina lokacije na kojoj je predviđena gradnja vjetoparka je cca 162 ha. -

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.