NavMenu

U oktobru se bira najbolji restoran na svijetu

Izvor: Vino & fino Četvrtak, 23.09.2021. 14:09
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Andrey Bayda/shutterstock.com)Ilustracija
Izbor za najbolji restoran na svijetu, cijenjeni San Pelegrinov The World's 50 Best Restaurants, ove godine biće održan uprkos svemu. Čuveni izbor, koji se u svijetu visoke gastronomije uvijek čeka sa velikim nestrpljenjem, prošle godine nije održan usljed pandemije. Na poslednjem izboru 2019. godine za najbolji restoran na svijetu proglašen je Mirazur na čijem čelu je slavni argentinski šef Mauro Kolagreko.

Zanimljivo je da je Mirazur, zbog pandemije, praktično dobio "gratis" godinu da nosi titulu najboljeg restorana na svijetu budući da prošle godine izbora nije ni bilo. Da li će restoran u kome se pripremaju jela isključivo od sastojaka iz biodinamičkog vrta Marija Kolagreka, koji je i prvi u svijetu u potpunosti izbacio upotrebu plastike u svom restoranu, biti skinut sa trona, biće poznato 5. oktobra kada će i biti održana ovogodišnja ceremonija proglašenja najboljeg restorana na svijetu.

Događaj će se odvijati u Antverpenu, u Belgiji, bez publike i sa prenosom uživo na internetu, a u susret glavnom priznanju, prestižnoj tituli najboljeg restorana na svijetu, žiri koji odlučuje o izboru The World's 50 Best Restaurants dodijelio je već nekoliko nagrada i proglasio Peruanku Piju Leon za najboljeg ženskog šefa na svijetu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.