NavMenu

Zatvara se najbolji restoran na svijetu

Izvor: TU magazin Utorak, 28.06.2022. 14:31
Komentari
Podeli
(Foto: Shebeko/shutterstock.com)
Zatvara se najbolji restoran na svijetu, čuveni Noma restoran koji uspješno vodi šef Rene Redžepi. Noma je u Antverpenu u Belgiji peti put odlukom žirija The World’s 50 Best Restaurants proglašena za najbolji restoran na svijetu u 2021. godini. Tada se Rene Redžepi izjednačio sa Feranom Adrijom po broju pobjeda na ovom prestižnom takmičenju.

Čuveni Redžepi je zaista osvojio sve što je mogao. Pored toga što je njegov restoran bio najbolji od svih, on je osvojio i treću Mišlenovu zvjezdicu. Međutim, on je iznenadio javnost kada je saopštio da će Noma postojati još svega godinu dana. Nakon što bude svijetu predstavio svoj ljetnji meni za 2023. godinu, Noma će biti zatvorena, prenosi Tumagazin.

Hvaljen kao jedan od najuticajnijih kuvara na međunarodnoj gastronomskoj sceni, kulinarski čarobnjak Rene Redžepi je doslovno ponovno izmislio nordijsku kuhinju. Kao kuvar se oslanjao se na sopstveno kulturno nasljeđe, nudeći inventivnu fuziju nordijske i makedonske kuhinje. Svaki specijalitet je baziran na lokalnim specijalitetima.

Rene Redžepi je objasnio da želi da putuje i da istražuje svijet, da otkriva nove ukuse i kuhinje. Ovakva odluka je uslijedila posle višegodišnjeg razmišljanja, navodi čuveni šef. Na putovanje po svijetu vodiće cio svoj tim, kako bi zajedno tražili inspiraciju koja će osvojiti svijet u 2024. godini.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Uskoro nastavak radova na obilaznici oko Rožaja - Za drugu fazu izgradnje 8 mil EUR, raspisan tender

Izgradnja obilaznice oko Rožaja uskoro bi mogla biti nastavljena, pošto je Uprava za saobraćaj raspisala tender za preostale radove u okviru druge faze izgradnje ove saobraćajnice. Za ovaj posao opredijeljeno je 6,6 mil EUR bez, odnosno oko 8 miliona sa uračunatim PDV-om. Ponude se dostavljaju najkasnije do 23. maja do 10 sati. Ponuđeni rok za završetak radova ne može biti kraći od 350 ni duži od 450 kalendarskih dana od uvođenja

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.