NavMenu

Crnogorsko kraft pivo osvaja Evropu - Za pivaru Mammut iz Nikšića šest medalja na takmičenju u Budimpešti

Izvor: eKapija Utorak, 03.05.2022. 11:30
Komentari
Podeli
Plaketa - Zlatna medalja za pivo Mammut Prime (Foto: Udruženje kraft pivara Crne Gore)Plaketa - Zlatna medalja za pivo Mammut Prime
Pivo "Mammut prime" dobitnik je zlatne medalje na međunarodnom takmičenju kraft pivara u Budimpešti, saopšteno je iz Udruženja kraft pivara Crne Gore.

Pored ovog međunarodnog priznanja, kraft pivara Mammut je na sajmu u Mađarskoj dobila još pet priznanja za svoje proizvode i to jednu srebrnu i četiri bronzane medalje. Na sajmu je učestvovalo 60 pivara sa 260 piva iz devet zemalja.

Bojan Beljkaš, glavni tehnolog u pivari Mammut kazao je da međunarodna priznanja koja su dobili na sajmu u Budimpešti dokaz su da se u toj pivari pravi kvalitetno pivo.

- Ovo je za nas i obaveza više, da iz dana u dan napredujemo i rastemo, da osluškujemo potrebe tržišta i u svakom trenutku budemo u korak sa svjetskim trendovima. Ovim nagradama smo svakako dobili vjetar u leđa, kako bi svakim danom bili sve bolje. Obećavamo da će iz Mammut pivare poteći još dosta kvalitetnog piva - kazao je Beljkaš.

Kako se navodi u saopštenju, ovo prizanje je dokaz da domaća piva imaju budućnost.

- Zbog toga se nadamo da će naš potencijal prepoznati i nadležni kako bi kraft pivare dobile zaslužno mjeste u turističkoj ponudi Crne Gore - zaključuju iz Udruženja kraft pivara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

Kako je poslovalo 15 najvećih građevinskih kompanija u Crnoj Gori - Prihodi padali, Bemax i dalje lider

Najvećih 15 kompanija iz oblasti građevinarstva ostvarilo je tokom 2023. godine manje ukupne prihode i manju ukupnu dobit nego u 2022, a te kompanije su smanjile i broj radnika. Tako su za 15 najvećih kompanija ukupni prihodi bili 414 mil EUR u 2023. godini, ili 16,9% manje nego godinu ranije, kada je istih 15 kompanija imalo ukupne prihode od 484,49 mil EUR. Kako pokazuje analiza portala Bankar, pao im je i neto rezultat, sa 39,1 mil EUR iz

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.