NavMenu

Kroz tri programske linije podržano 38 projekata za razvoj ruralnog turizma, vrijednost 85.700 EUR

Izvor: eKapija Petak, 19.11.2021. 09:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: SSokolov/shutterstock.com)Ilustracija
Na tri javna poziva u okviru programa podsticajnih mjera u oblasti ruralnog turizma stiglo je 66 prijava, dok je podržano 38 projekata koji su ispunili sve tražene kriterijume, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Vrijednost podržanih projekata iznosi 85.700 EUR.

Iz Ministarstva podsjećaju da su 28. septembra raspisali javne pozive za tri mjere iz programa podrške ruralnom turizmu i to organizovanje etno sajmova, razvoj inovativnih turističkih proizvoda u ruralnim područjima i unapređenje kvaliteta usluga i ponude u ruralnom turizmu.

- Cilj ovih mjera je razvijanje diverzifikovane turističke ponude Crne Gore, kreiranje lokalnih/regionalnih ruralnih turističkih brendova, kao i bolje brendiranje crnogorske destinacije sa aspekta sve popularnijeg ruralnog turizma, a kroz pružanje autentičnih iskustava turistima - objašnjeno je iz Ministarstva.

Rok za dostavljanje tražene dokumentacije bio je 21 dan odnosno do 19. oktobra 2021. godine.

- Na ova tri poziva ukupno je pristiglo 66 prijava. Nakon pregleda i sistematizovanja pristiglih prijava, Komisije formirane od strane Ministarstva ekonomskog razvoja su prihvatile i podržale ukupno 38 prijava dok ostale nisu ispunile kriterijume javnih poziva - navodi se u saopštenju.

U okviru prve mjere - organizovanje etno sajmova, podržana su četiri projekta. Kroz drugu mjeru - razvoj inovativnih turističkih proizvoda u ruralnim područjima, podržano je devet projekata, dok je najveći broj projekata - 25, podržano kroz mjeru unapređenje kvaliteta usluga i ponude u ruralnom turizmu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Agro

Kako je Beč pokrenuo sopstveni brend organske hrane - Wiener Gusto omogućava građanima da konzumiraju održive, regionalne proizvode, a čitavim procesom upravlja Grad

Odjeljenje za poljoprivredu i šumarstvo Grada Beča upravlja zemljištem površine gotovo 44.000 hektara u Beču i drugim djelovima Austrije. To uključuje velike šume i livade, kao i 2.200 hektara poljoprivrednog zemljišta sa raznovrsnim usjevima. Pilot projekat u organskoj proizvodnji pokrenulil su još sedamdesetih godina, da bi u periodu od osamdesetih, do dvijehiljaditih uslijedila potpuna tranzicija ka organskoj poljoprivredi. Prošle

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.