NavMenu

EK: Agencija za zaštitu konkurencije da procijeni zakonitost kupovine aviona

Izvor: Mina Četvrtak, 11.03.2021. 15:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Hans Braxmeier)Ilustracija
Crnogorska Agencija za zaštitu konkurencije (AZK) treba da procijeni da li je kupovina dva aviona za potrebe kompanije ToMontenegro u skladu sa zakonom o državnoj pomoći, poručili su iz Evropske komisije (EK).

Na pitanje da li je kupovina aviona vrijednih 21 mil USD u skladu sa zakonima EU i da li predstavlja državnu pomoć novoosnovanom avio-prevozniku, u Komisiji su kazali da je takva procjena nadležnost AZK-a, prenosi portal RTCG.

- Na crnogorskoj Agenciji za zaštitu konkurencije je da procijeni predstavlja li neka mjera državnu pomoć, i ukoliko je to slučaj, da li je kompatibilna sa svojim zakonima o državnoj pomoći - saopšteno je iz EK.


Na pitanje da li je EK konsultovana prilikom kupovine letjelica, u Briselu su odgovorili da je EK u bliskom kontaktu sa Crnom Gorom u svim oblastima koji se odnose na Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

09.05.2024.  |  Finansije

Godina počela rastom stranih direktnih investicija - Ulaganja u domaće kompanije i banke uvećana za 450%

Ukupan priliv stranih direktnih investicija u januaru iznosio je 85,97 mil EUR, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke Crne Gore (CBCG). To je rast od 96,31% u odnosu na januar prošle godine, a ovaj rezultat posljedica je povećanja investicija u domaće kompanije i banke, kao i ulaganja po pitanju interkompanijskog duga. Podaci pokazuju i da je neto priliv stranih direktnih investicija iznosio je 58,73 mil EUR, što je za 408,70% više u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.