NavMenu

Kompanija Yumco dnevno proizvede 20.000 zaštitnih maski

Izvor: eKapija Utorak, 24.03.2020. 08:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Unsplash/De an Sun)Ilustracija
Kompanija Yumco u Vranju, koja od uvođenja vanrednog stanja u Srbiji usljed epidemije koronavirusa, izrađuje zaštitnu opremu, proizvodnju je povećala na 20.000 zaštitnih maski dnevno.

Time su već opremili najveći broj javnih ustanova u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu, čime su značajno doprinijeli i bezbjednosti i očuvanju zdravlja i sigurnosti svih pripadnika Vojske Srbije, ukazao je ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin koji je u Vranju obišao pogone ove kompanije.

Generalni direktor kompanije Yumco Branislav Trajković naglasio je da je nakon uvođenja vanrednog stanja Yumco, kao odgovorna državna kompanija uvela krizni štab koji 24 časa dnevno preduzima sve mjere na zaštiti zaposlenih.

- Od prošle nedelje krenuli smo maksimalno sa proizvodnjom maski. Yumco je više hiljada maski i stotina skafandera prvo donirao bolnicama u Vranju, Bujanovcu, Vladičinom Hanu, Bosilegradu, raznim socijalnim institucijama, rekao je Trajković, objasnivši da kompanija izrađuje maske od najkvalitetnijeg pamuka.

Rad je organizovan u više smjena, a svaki od 1.200 radnika angažovanih na proizvodnji maski ima neophodna zaštitna sredstva za rad, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.09.2024.  |  Zdravstvo

Šimun: Najbolje bi bilo izgraditi novu bolnicu u Meljinama

Država će osnažiti kadar u Bolnici Meljine, a najbolje rješenje za ovu bolnicu bilo bi da se izgradi novi objekat, kazao je ministar zdravlja Vojislav Šimun. - Par ljekara je dovedeno iz Srbije uz sve procedure. Napravili smo posebnu sistematizaciju za tu bolnicu, imamo odgovorne sestre i načelnika - rekao je Šimun. Najavio je da se rade studije izvodljivosti za novu bolnicu u Meljinama. - Vidio sam tu parcelu, imamo kadra, a zbog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.