NavMenu

Ovo grčko ostrvo je idealno za ljetovanje u oktobru

Izvor: B92 Subota, 21.09.2024. 11:49
Komentari
Podeli
Kos (Foto: Pixabay / Istvan Hencz)Kos
Jedno grčko ostrvo je savršena destinacija za odmor u oktobru, sa toplom klimom i znatno manje ljudi u odnosu na ljetnju sezonu. Kako dani postaju kraći i hladniji u drugim djelovima svijeta, grčko ostrvo Kos ostaje suncem okupano utočište, nudeći savršen jesenji bijeg.


Idealni vremenski uslovi

Smješten u Egejskom moru kao dio živopisnih ostrva Dodekanez, Kos je poznat po svojim zapanjujućim plažama, prijatnom vremenu i bogatom istorijskom nasljeđu.

U oktobru, ovo šarmantno ostrvo ima prosječnu dnevnu temperaturu od 26 stepeni, što ga čini idealnim mjestom za odmor u kasnijoj sezoni.

Sa otprilike osam sunčanih sati svakog dana i blagim vjetrovima, posjetioci mogu da uživaju u ugodnom, prijatnom vremenu. Dok se u oktobru bilježi blagi porast padavina, u prosjeku 55 mm, oktobar ostaje uglavnom suv, posebno početkom mjeseca.

Kako mjesec odmiče, oblačnost se postepeno povećava, ali početak oktobra i dalje nudi najbolju šansu za neprekidno sunce i idealne uslove na plaži.


Bogata istorija

Kos je poznat ne samo po svojim prelijepim plažama, već i po značajnoj istorijskoj pozadini. Ostrvo je poznato kao rodno mjesto Hipokrata, starogrčkog ljekara koji je često slavljen kao otac medicine.

Ovaj bogat istorijski kontekst dodaje sloj intrige vašoj posjeti, omogućavajući vam da istražite drevne ruševine i istorijske lokacije dok uživate u prirodnim ljepotama ostrva.


Nestvarne plaže

Obala ostrva ima niz nevjerovatnih plaža, od osamljenih uvala do užurbanih peščanih djelova. Bilo da više volite da se izležavate na mekom zlatnom pijesku ili da se osvježite u kristalno čistom moru, Kos nudi raznovrsna iskustva na plaži.

Osim toga, tople oktobarske temperature osiguravaju da more ostaje prijatno za kupanje i aktivnosti na vodi.

Posjeta Kosu u oktobru pruža spokojnu alternativu vrhuncu ljetnjih mjeseci.

Na ostrvu je manje gužve, što omogućava opuštenije iskustvo na popularnim atrakcijama i plažama. To je fantastično vrijeme za istraživanje šarmantnih naselja na ostrvu, kao što je grad Kos sa svojim živahnim tržnicama.

Upustite se i uživanje u slikovitoj prirodi planinarenjem i razgledanjem.

Osim vremena na plaži, Kos takođe nudi razne aktivnosti na otvorenom. Možete istražiti drevne ruševine, uključujući Asklepion, svetilište posvećeno liječenju i medicini, ili posjetiti ostatke srednjovjekovnih zamkova.

Bogato kulturno nasljeđe ostrva upotpunjuje odlična lokalna kuhinja, gde možete uživati u svježim morskim plodovima i tradicionalnim grčkim jelima, piše Express.co.uk


Cijene noćenja

Ukoliko putujete u sopstvenoj režiji, na poznatim sajtovima za rezervaciju smještaja noćenje na Kosu u oktobru možete pronaći i za 27 EUR za dvije osobe, kao i smještaj hotelu sa tri zvezdice za 39 za dvije osobe.
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.09.2024.  |  Finansije

Vlada formirala koordinaciono tijelo za praćenje programa Evropa sad 2

Vlada je formirala koordinaciono tijelo za praćenje programa Evropa sad 2, na čijem čelu će biti ministarka rada, zapošljavanja i socijalnog dijaloga, Naida Nišić. To tijelo će brojati 28 članova i dominantno će se sastojati od kadra Ministarstva rada, piše Dan. Zamjenica predsjednice koordinacionog tijela biće savjetnica premijera za ekonomsku politiku, Milena Milović, a u tom tijelu će biti i direktor Fonda penzijskog i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.