NavMenu

Korak bliže otvaranju prvih Lidlovih marketa - Izdati UTU za gradnju objekta u Bijelom Polju

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.08.2024. 11:07
Komentari
Podeli
(Foto: Herrndorff/shutterstock.com)
Kompanija Lidl gradiće objekat u Bijelom Polju, a ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, Slaven Radunović, potpisao je urbanističko-tehničke uslove za izradu tehničke dokumentacije.

Izražavajući zadovoljstvo povodom potpisivanja dokumenta koji će značajno doprinijeti zaokruženju procesa obezbjeđenja uslova za početak rada ove renomirane kompanije u Crnoj Gori, Radunović je naglasio da Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine više nikada neće predstavljati prepreku privrednom razvoju, te da će fokus njegovih aktivnosti biti pružanje što kvalitetnijeg servisa građanima Crne Gore.

Podsjetimo, dolazak Lidla najavljivan je više puta, a iako je ulazak ovog trgovačkog lanca izvjestan već neko vrijeme, jer su kupili više lokacija za gradnju objekata, nije bilo precizirano kada bi prvi marketi mogli biti otvoreni.

Poznato je da su do sada lokacije su kupljene u Podgorici, Zeti i Nikšiću, a prema ranijim najavama, marketi bi trebalo da budu otvoreni u sedam opština.

Nedavnim usvajanjem izmjena Prostorno-urbanističkog plana Nikšića stvorili su se uslovi za dolazak investitora, među kojima je upravo i Lidl.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Pogledajte kako će izgledati Bulevar Vojislavljevića u Podgorici - Raspisan tender za gradnju vrijedan 14,5 mil EUR (VIDEO)

Kako je i najavljeno, Uprava za saobraćaj objavila je tender za izgradnju bulevara u Ulici Vojislavljevića, sa mostom i kružnim tokom Cetinje - Nikšić. Riječ je o drugoj fazi projekta. Vrijednost radova je 14,5 mil EUR sa PDV-om. Ova saobraćajnica smještena je u podgoričkom naselju Zabjelo, a radiće se u dužini od 3,2 km, od kružnog toka kod Vodovoda do mosta na Morači. Predviđena je izgradnja bulevara sa četiri saobraćajne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.