NavMenu

Vietnam Airlines naručuje COMAC C919?

Izvor: aviopress.rs Subota, 29.06.2024. 14:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Free-Photos)Ilustracija
Vietnam Airlines navodno je zainteresovan za kupovinu kineskih COMAC C919 putničkih aviona.

Nacionalna avio-kompanija Vijetnama razmatra mogućnost nabavke C919 kako bi riješila problem nedostatka dovoljnog broja letjelica, prenio je Aviation24 pozivajući se na CafeF. Mada zvanične potvrde za pisanje medija još uvijek nema, Vietnam Airlines bi u slučaju kupovine letjelice bio prvi strani naručilac C919.

COMAC model C919 ušao je u komercijalni avio-saobraćaj prošle godine, i to u floti prevoznika China Eastern Airlines. Riječ je o uskotrupnom avionu namijenjenom obavljanju kratkih i srednjih letova koji su do sada naručivale isključivo kineske avio-kompanije.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.06.2024.  |  Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Otvorena brodska linija do Dubrovnika - "Antonija" isplovila iz Luke Budva

Međunarodna pomorska linija Budva - Dubrovnik, koja je danas počela da radi, rasteretiće drumski saobraćaj i doprinijeti razvoju turizma, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva, Filip Radulović. On je kazao da je najavio u januaru pokretanje linije, a da mnogi nijesu mislili da će se desiti. - Danas smo to realizovali. Zahvalio bih se na izvanrednom radu kolegama iz Ministarstva, kao i Morskom dobru - kazao je Radulović. Prevoz na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.