NavMenu

Poznati detalji nove japanske investicije u Inđiji - JFE u martu počinje gradnju fabrike za proizvodnju djelova za elektromotore

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 29.01.2024. 08:40
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Carole Castelli/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija JFE Shoji Serbia registrovana na Novom Beogradu, podnijela je zahtjev za odlučivanje o potrebi procjene uticaja na životnu sredinu za izgradnju kompleksa za proizvodnju metalnih djelova za elektromotore u Inđiji.

Predsjednik Opštine Inđija Vladimir Gak, najavio je da će kamen temeljac za novu japansku investiciju u Inđiji biti postavljen 18. marta, prenose lokalni mediji. Gak je rekao da je u pitanju kompanija koja radi u oblasti autoindustrije, da će, u prvoj fazi, biti otvoreno 200 radnih mjesta.

Mediji prenose i da ova kompanija proizvodi rotore i elektro motore (brisače i podizače) za najveće brendove za auto-industriju, kao i da sarađuju sa japanskim kompanijama Toyo Tires i Nidec, koje već posluju u Srbiji.

Ranije je objavljeno da je vrijednost ove investicije 40 mil EUR.

Na sajtu APR se može vidjeti da je ova firma u Srbiji osnovana u junu prošle godine, sa pretežnom djelatnošću kovanje, presovanje, štancovanje i valjanje metala i metalurgija praha, kao i da je u vlasništvu japanske JFE Shoji Corporation.

Lokacija nove fabrike je u neposrednoj blizini Autlet šoping centra, odmah pored parcele gdje se gradi Akva park.

I. Ž.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Završetak gradnje hotela Marriott u Kotoru očekuje se kroz dvije i po godine - Investicija vrijedna 35 mil EUR

Kotor će kroz dvije i po godine dobiti još jedan hotel sa pet zvjezdica, a iza 35 mil EUR vrijednog projekta sa 120 soba, stoji kompanija CG hotel. Hotel se gradi ispod magistrale Kotor-Risan, na ušću rijeke Škudre u more, a završetak radova se očekuje kroz dvije i po godine. Kako je investitor kazao "Vijestima", trenutno su završeni radovi na zaštiti temeljne jame, a nakon izgradnje, hotel će predati na upravljanje kompaniji Marriott

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.