NavMenu

Digitalizacija katastra nepokretnosti staviće tačku na divlju gradnju - Građani i investitori dobijaće dozvole za 48 sati

Izvor: eKapija Subota, 09.12.2023. 07:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Gerd Altmann)Ilustracija
Digitalizacija katastra nepokretnosti staviće tačku na divlju gradnju u Crnoj Gori, saopštio je ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović.

On je ambasadora njemačka u Crnoj Gori Petera Feltena upoznao sa planovima Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, posebno ističući digitalizaciju katastra nepokretnosti.

- Time ćemo povećati ažurnost podataka, smanjujući administrativne procedure za izmjenu i upis podataka u te registre, učiniti ih lako dostupnim građanima i investitorima, te o svim pogodnostima za građane koji će biti sadržani u Zakonu o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, čime će se konačno staviti tačka na divlju gradnju - kazao je Odović.

Krajnji cilj ovih izmjena je mogućnost da građani i investitori dobiju saglasnost za izgradnju u roku od 48 sati.

- Ovim aktivnostima Crna Gora će postati privlačna destinacija ozbiljnim investitorima, usljed povećanja stepena pravne sigurnosti, kao i pouzdanosti podataka sadržanim u javnim registrima. Ove aktivnosti će, takođe, u velikoj mjeri doprinijeti transparentnosti u oblasti imovine javnih funkcionera, čime ćemo dati veliki doprinos u borbi protiv korupcije - istakao je.

Ambasador Felten izrazio je zadovoljstvo najavljenim projektima Ministarstva i kazao da ga posebno raduje "business friendly" pristup Vlada Crne Gore. Tim povodom najavio je skori dolazak grupe njemačkih investitora i predstavnika njemačkih kompanija u Crnu Goru.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Završetak gradnje hotela Marriott u Kotoru očekuje se kroz dvije i po godine - Investicija vrijedna 35 mil EUR

Kotor će kroz dvije i po godine dobiti još jedan hotel sa pet zvjezdica, a iza 35 mil EUR vrijednog projekta sa 120 soba, stoji kompanija CG hotel. Hotel se gradi ispod magistrale Kotor-Risan, na ušću rijeke Škudre u more, a završetak radova se očekuje kroz dvije i po godine. Kako je investitor kazao "Vijestima", trenutno su završeni radovi na zaštiti temeljne jame, a nakon izgradnje, hotel će predati na upravljanje kompaniji Marriott

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.