NavMenu

Sređivanje nereda na kineskom tržištu nekretnina trajaće 4-6 godina

Izvor: seebiz.eu Petak, 08.12.2023. 12:01
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Free-Photos from Pixabay)Ilustracija
Kina ima veliki problem s nekretninama za koji će trebati godine da se riješi, prema analizi vodeće ekonomistkinje Oxford Economics-a Luize Lu (Louise Loo).

Promatrajući podatke iz cijele zemlje, bilo zasnovane na službenim procenama neprodanog inventara ili obimu izgradnje i prodaje, Lu je otkrila da će trebati najmanje četiri do šest godina da izvođači u Kini završe nedovršene stambene nekretnine.

U Kini se stanovi obično prodaju prije nego što budu dovršeni, zbog čega je kritično da investitori završe s izgradnjom kuća ako žele da prodaju više. No, poteškoće s finansiranjem i drugi problemi doveli su do toga da su izvođači morali da odgode rokove završetka radova.

Za stambenu gradnju u relativno siromašnoj pokrajini Guejdžou biće potrebno više od 20 godina da se dovrši, rekla je je Lu, dok će vjerovatno trebati najmanje 10 godina u nekoliko drugih pokrajina kao što su Đangsi i Hebej.

- Mislim da će pad nekretnina u Kini krenuti drugačijim putem od onog u SAD-u, Španiji ili Irskoj pre 10-15 godina i malo je vjerovatno da će izazvati širu finansijsku krizu - rekla je.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Završetak gradnje hotela Marriott u Kotoru očekuje se kroz dvije i po godine - Investicija vrijedna 35 mil EUR

Kotor će kroz dvije i po godine dobiti još jedan hotel sa pet zvjezdica, a iza 35 mil EUR vrijednog projekta sa 120 soba, stoji kompanija CG hotel. Hotel se gradi ispod magistrale Kotor-Risan, na ušću rijeke Škudre u more, a završetak radova se očekuje kroz dvije i po godine. Kako je investitor kazao "Vijestima", trenutno su završeni radovi na zaštiti temeljne jame, a nakon izgradnje, hotel će predati na upravljanje kompaniji Marriott

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.