NavMenu

Proizvođač čelika British steel planira ukidanje do 2.000 radnih mjesta

Izvor: Beta/AFP Ponedjeljak, 23.10.2023. 14:39
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Avatar_023/shutterstock.com)Ilustracija
Proizvođač čelika Britiš stil (British Steel), podružnica kineskog Jingjea, razmatra otpuštanje 2.000 radnih mjesta zbog nagomilanih finansijskih gubitaka, prenijela je danas britanska štampa i dodala da bi taj plan trebalo da bude sproveden iako kompanija pregovara sa britanskim vlastima o dobijanju nekoliko stotina miliona funti subvencija.

- U sklopu plana ka postizanju što manje zagađenosti, razmatramo različite operativne scenarije i opcije - saopštila je kompanija agenciji Frans pres ne dajući druge detalje.

Međutim, sindikat kompanije je saopštio da "ne prihvata da ukidanje radnih mjesta postane način za dekarbonizaciju industrije čelika".

- Postoji bezbroj opcija koje su dostupne i pravedne - posebno pošto su zaposleni poslednjih godina prihvatili smanjenje ili zamrzavanje plata, dodao je sindikat.

List Sandej tajms (The Sunday Times) u nedelju je prenio da se Britiš stil sprema da ukine 2.000 radnih mjesta.


Prema pisanju britanskih medija, kompanija ima gubitak do 30 miliona funti mjesečno. Rukovodstvo razmatra otpuštanje zaposlenih ali konačna odluka još nije donijeta.

Jingje i Britiš stil pregovaraju o dobijanju pomoći od 300 miliona funti od britanske vlade kako bi kompanija održala posao i proizvodila čelik sa manje zagađenja.

Britiš stil, nekada vodeća britanska kompanija, bila je godinama u finansijskim teškoćama i izbjegla je 2020. godine bankrot zahvaljujući kineskom Jingjeu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Završetak gradnje hotela Marriott u Kotoru očekuje se kroz dvije i po godine - Investicija vrijedna 35 mil EUR

Kotor će kroz dvije i po godine dobiti još jedan hotel sa pet zvjezdica, a iza 35 mil EUR vrijednog projekta sa 120 soba, stoji kompanija CG hotel. Hotel se gradi ispod magistrale Kotor-Risan, na ušću rijeke Škudre u more, a završetak radova se očekuje kroz dvije i po godine. Kako je investitor kazao "Vijestima", trenutno su završeni radovi na zaštiti temeljne jame, a nakon izgradnje, hotel će predati na upravljanje kompaniji Marriott

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.