NavMenu

Šire se kapaciteti banjalučkog Celexa - Vlada RS dala saglasnost za investiciju od 100 mil EUR

Izvor: eKapija Petak, 29.09.2023. 08:14
Komentari
Podeli
Poslovna zona Incel (Foto: eKapija)Poslovna zona Incel
Na današnjoj sjednici, Vlada Republike Srpske dala je saglasnost za zaključivanje Memoranduma o razumijevanju između Vlade Republike Srpske i kompanije Eco-Investment iz Češke, kojim se utvrđuje namjera investiranja ovog privrednog subjekta u proširenje proizvodno/logističkih kapaciteta preduzeća SHP Celex a.d. u Republici Srpskoj u tri faze u narednih tri do pet godina.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, u planu je izgradnja nove hale, konfekcijske linije i skladište gotovih proizvoda, nabavka nove papir mašine sa pripadajućom infrastrukturom, te investicije u energetsku infrastrukturu. Nakon završetka kompletnog investicionog ciklusa, ulaganje će iznositi oko 100 mil EUR.
Podsjećamo, vlasnik koncera Milan Filo je ranije istakao da će se ovom investicim povećati proizvodnja sa sadašnjih 36.000 tona na otprilike 70.000 tona.

Do sada je u banjalučki SHP Celeks, koji se nalazi Poslovnoj zoni Incel, investirano više desetina miliona KM, a ova kompanija trenutno zapošljava 300 radnika i jedan je od najvećih izvoznika u banjalučkoj regiji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

Kako je poslovalo 15 najvećih građevinskih kompanija u Crnoj Gori - Prihodi padali, Bemax i dalje lider

Najvećih 15 kompanija iz oblasti građevinarstva ostvarilo je tokom 2023. godine manje ukupne prihode i manju ukupnu dobit nego u 2022, a te kompanije su smanjile i broj radnika. Tako su za 15 najvećih kompanija ukupni prihodi bili 414 mil EUR u 2023. godini, ili 16,9% manje nego godinu ranije, kada je istih 15 kompanija imalo ukupne prihode od 484,49 mil EUR. Kako pokazuje analiza portala Bankar, pao im je i neto rezultat, sa 39,1 mil EUR iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.