NavMenu

Bil Gejts se u Pekingu sastaje sa više stranih biznismena

Izvor: Beta Četvrtak, 15.06.2023. 10:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / Marcel_Elia)Ilustracija
Osnivač kompanije Microsoft Bil Gejts saopštio je da će se u Pekingu sastati s nizom stranih biznismena koji su takođe u posjeti Kini na poziv vladajuće Komunističke partije (KP) koja namjerava da oživi interesovanje investitora za tu državu. Gejts, koji je otišao sa mjesta predsjednika Majkrosofta 2014. godine, napisao je na Tviteru da će se sastati sa partnerima koji su radili sa njegovom dobrotvornom fondacijom.

Gejtsa u Kini i dalje poštuju kao preduzetnika a njegova posjeta šalje poruku kineskih lidera da su zainteresovani za nastavak saradnje.

Izvršni direktori globalnih kompanija, poput vlasnika Tesle Ilona Maska i Epla (Apple) Tim Kuka, posjetili su Kinu ranije ove godine i sastali se sa premijerom Li Čijangom, ministrima i visokim ekonomskim zvaničnikom.

- Uzbuđen sam što ću posjetiti partnere koji rade na globalnim zdravstvenim i razvojnim izazovima sa fondacijom Gejts više od 15 godina - napisao je Bil Gejts na Tviteru.

KP Kine pokušava da oživi strani interes za kinesku ekonomiju i umiri kompanije koje su bile uznemirene antimonopolskim akcijama i nekim drugim mjerama, kao i zbog tenzija sa Vašingtonom i pritiscima da svoje planove usklade sa zvaničnim razvojnim ciljevima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Sezona već počela, neki hoteli popunjeni i do 80%

Turistička sezona u Crnoj Gori uveliko je počela, a neki hoteli popunjeni su i do 80%, saopštila je vršiteljka dužnosti generalne direktorice Direktorata za razvoj turizma, Svetlana Šljivančanin. Ona je, gostujući u emisiji Link na Radiju Crne Gore, kazala da u Crnoj Gori ima gostiju i da je buking hotela odličan. - Agencije su već zaključile ugovore sa stranim agencijama, pa su turistički aranžmani uveliko počeli - navela je

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.