NavMenu

Pažljivo sa uvođenjem nove ambalaže - Sainsburys na meti kritika mušterija

Izvor: eKapija Utorak, 11.04.2023. 12:28
Komentari
Podeli

(Foto: Pixabay.com/Photoman)
Odluka britanskog lanca supermarketa Sainsbury’s da promijeni pakovanje za mljevenu govedinu u cilju smanjenja upotrebe plastike za 450 tona godišnje, naišla je na kritike jednog dijela mušterija.

Ranije pakovanje u plastičnoj posudi zamijenjeno je vakuumiranim pakovanjem koje, kako je navela kompanija, koristi 55% manje plastike. Ipak, novo pakovanje nije ni funkcionalno ni održivo, tvrde mušterije koje su svoj bijes izrazile na Tviteru.

Kako su pisali na ovoj društvenoj mreži, staro pakovanje je moglo da se ubaci u kante za reciklažu, dok novo mora da se odnese u supermarket čime se smanjuje efekat recikliranja. Mada su u Sainsbury's naveli da ambalaža neće uticati na kvalitet hrane, mušterije se ni sa tim ne slažu, ističući da novo pakovanje utiče na teksturu mesa, koje izgleda sivo zbog manjka kiseonika, a neki ga čak porede i sa "hranom za pse". Takođe, bilo je i onih koji su supermarket optužili za "greenwashing".

U Sainsbury's ističu da su spremni za hrabre korake za dobrobit mušterija i životne sredine.

- Uvijek slušamo povratne reakcije i vidimo da se dosta mušterija privikava na promjenu - kažu u kompaniji koja ima cilj da do 2025. godine prepolovi upotrebu plastičnih pakovanja u proizvodima iz sopstvene robne marke.

Ipak, ovaj incident stručnjaci tumače kao još jednu u nizu potvrda da proizvođači i distributeri hrane moraju pažljivo uvoditi novine u ambalažu. Kako se objašnjava, veliki dio potrošača brine o održivosti i smanjenju plastike, ali istovremeno imaju visoka očekivanja kada je riječ o izgledu i funkcionalnosti proizvoda.

M. D.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

09.05.2024.  |  Finansije

Godina počela rastom stranih direktnih investicija - Ulaganja u domaće kompanije i banke uvećana za 450%

Ukupan priliv stranih direktnih investicija u januaru iznosio je 85,97 mil EUR, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke Crne Gore (CBCG). To je rast od 96,31% u odnosu na januar prošle godine, a ovaj rezultat posljedica je povećanja investicija u domaće kompanije i banke, kao i ulaganja po pitanju interkompanijskog duga. Podaci pokazuju i da je neto priliv stranih direktnih investicija iznosio je 58,73 mil EUR, što je za 408,70% više u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.