NavMenu

Odobrena akvizicija - Mađarska kompanija preuzima vlasništvo nad Solarnom elektranom Trebinje 1

Izvor: biznisinfo.ba Utorak, 28.03.2023. 16:12
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Gustavo Fring from Pexels)Ilustracija
Mađarska kompanija Lugos Renewables preuzeće vlasništvo nad Solarnom elektranom Trebinje 1, nakon što je Konkurencijsko vijeće BiH odobrilo ovu akviziciju.

Prijava koncentracije podnesena je još početkom prošle godine od strane privrednih subjekata Mješoviti Holding Elektroprivreda Republike Srpske, Matično preduzeće a.d. Trebinje, i Lugos Renewables Karlatolt Felelošegu Tarsasag Republika Mađarska, izvještava BiznisInfo.ba.

Prijavom mađarska kompanija stiče većinski udio u osnovnom kapitalu privrednog subjekta Solarna fotonaponska elektrana Trebinje 1.

Konkurencijsko vijeće je krajem prošle godine odobrilo ovu akviziciju, a odluka je obavljena danas u Službenom glasniku BiH.

Podsjećanja radi, ova solarna elektrana koja bi trebalo da se gradi u okolini Trebinja vrijedna je više od 50 mil EUR i bit će najveća u BiH.

U Rješenju Konkurencijskog vijeća se navodi da će Mađari imati zajedničko vlasništvo nad ovom elektranom sa EP RS, ali se ne navode procenti.

Ištvan Halaš, generalni direktor kompanije, nedavno je rekao da je kompanija s Elektroprivredom Republike Srpske potpisala sporazum o tajnosti što se tiče određenih detalja ugovora.

No, mediji su ranije pisali da će Mađari biti vlasnici 70% udjela u preduzeću Solarna elektrana Trebinje 1, kao i koncesije, koja je prvobitno dodijeljena Elektroprivredi RS-a.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Sezona već počela, neki hoteli popunjeni i do 80%

Turistička sezona u Crnoj Gori uveliko je počela, a neki hoteli popunjeni su i do 80%, saopštila je vršiteljka dužnosti generalne direktorice Direktorata za razvoj turizma, Svetlana Šljivančanin. Ona je, gostujući u emisiji Link na Radiju Crne Gore, kazala da u Crnoj Gori ima gostiju i da je buking hotela odličan. - Agencije su već zaključile ugovore sa stranim agencijama, pa su turistički aranžmani uveliko počeli - navela je

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.